Strasbourg’daki açlık grevcileri İmam Şiş’i selamladı-YENİLENDİ

Strasbourg’da Öcalan için süresiz dönüşümsüz açlık grevi yapan eylemciler, Galler’de aynı amaçla süresiz dönüşümsüz açlık grevinde olan İmam Şiş’i bir mesajla selamladı.

Galler’in Newport kentinde 22 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevi yürüten İmam Şiş’e Strasbourg’dan dayanışma mesajı gönderildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 17 Aralık’tan bu yana grevden olan eylemciler, Şiş ile dayanışmada bulunarak, eylemini selamladı.

Eylemciler adında Yüksel Koç ve Gülistan İke açıklamada bulundu. Mesajlar Türkçe ve Kürtçe ifade edildi.

Açlık grevi eylemcisi Yüksel Koç, İmam Şiş’i kutlası ve eyleminde başarılar diledi. “Bu eylem tarihi bir eylemdir” diyen Koç, Kürt halkının kazanımlarını yok etmek isteyen egemenlerin Öcalan’a tecritle bu işi başlattıklarına dikkat çekti.

Koç, HDP’li tutsak vekil Leyla Güven başta olmak üzere cezaevlerinde, Hewler’de, Galler’de ve Strasbourg’da bedenlerini açlığa yatıranların amacının tecridi kırmak ve Kürt halkı üzerindeki soykırımı durdurarak Öcalan’ın özgürlüğünü sağlamak odluğunu belirtti.

Koç, “Başkan Apo’nun özgürlüğü hepimizin özgürlüğüdür, bilinciyle bu eylemi başlattığın için seni kutluyoruz” diyerek kapitalizmin temel merkezlerinden biri olan İngiltere’de böyle bir eylemi gerçekleştirmenin çok değerli olduğuna vurgu yaptı.

Gülistan İke de İmam Şiş’in eylemini selamladıktan sonra Güven öncülüğünde başlayan eylemin amacının tecridi kırmak olduğunu ve bu eylemin giderek yayıldığını kaydetti.

İke, Şiş’e “yanındayız” mesajını verdikten sonra, “Yüreğimiz bir, amacımız bir, davamız bir, yolumuz birdir” diye ekledi.

Amed zindanı ruhuyla başlayan bu grevlerle tecridi kırmayı amaçladıklarını ve kıracaklarını vurgulayan İke, “Hep birlikte, tek yürek ve tek bir ruhla başaracağız. Direnişimiz zafer direnişidir” dedi.