Strasbourg’da grevin 63. gününde AABF ziyareti

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı Strasbourg’da 14 aktivistin açlık grevinin 63’üncü gününde ziyaretler devam ediyor.

Fransa’nın Strasbourg kentinde 17 Aralık 2018’de başlatılan süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi, 63’üncü gününde sürüyor.

Pazar günü Bavyera Eyaleti Aleviler Birliği’nden bir grup, eylemcileri ziyaret etti. Ziyarette söz alan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Yönetim Kurulu üyesi Ercan Kara, eylemcileri selamlayarak, verdikleri mücadelenin onurlu bir mücadele olduğunu belirtti.

Kara, “Hızır günlerinde” olduklarını hatırlatarak, Aleviler açısından bu kutsal günlerde eylemcilerin sürdükleri eylemin başarıya ulaşacağı inancını taşıdıklarını ve eylemcilerle dayanışma içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.

Bavyera Alevi Birlikleri Federasyonu Bölge Başkanı Kemal Özer ise, bu mücadelenin demokrasi ve halkların kardeşliği için de verildiğini belirtti.

Çok zor bir süreçten geçildiğinin altını çizen Özer, verilen mücadeleyi selamlayarak, eylemcilerin sağlık durumunun kritik günlere girdiğini belirtti ve acilen eylemcilerin taleplerinin karşılanması gerektiğini dile getirdi.

Eylemcilerden KCDK – E Eşbaşkanı Yüksel Koç’un hazır bulunduğu ziyarette söz alan AABF Bavyera 2. Başkanı Süleyman Öztürk, Kürdistan’da yapılan katliamları, haksızlık ve hukuksuzlukları kınayarak, verilen mücadeleyi selamladı. Kürt halkının mücadelesinin onurlu bir mücadele olduğunu belirten Öztürk, tüm ezilenlerin eylem etrafında kenetlenerek, eylemi bir an önce başarıya ulaştırma çağrısında bulundu.

Ziyarette eylemciler adına söz alan Koç, gruptakileri selamlayarak, ziyaretleri önemsediklerini dile getirdi. Koç, Türk devletinin yüzyıllardır halkların inançlarını karşı karşıya getirerek, varlığını devam ettirdiğini dile getirdi. Koç, “çağın Muaviye’si ile Hüseyin’in mücadelesinin” devam ettiğini belirterek, kendilerinin verdiği mücadeleyi “Hüseyin’in mücadelesi”ne benzetti.

Koç, tüm ezilenlerin bir arada mücadele ederek, özgürlük, eşitlik içerisinde yaşayabileceklerini dile getirdi ve Kürt Halk Önderi üzerindeki tecridin kırılmasının, eşitlik, özgürlük mücadelesinin önünü açacağını vurguladı. Koç, bu temelde eylemlerinin etrafında kenetlenme çağrısında bulundu.