Strasbourg açlık grevinden mesaj: Önderliğin özgürlük yılı olacak

Strasbourg’da süresiz-dönüşümsüz açlık grevindeki 15 eylemcinin yeni yıl mesajında, 2019’da Öcalan’a ve Kürdistan’a özgürlük için direnişin yükseltileceği ve faşizmin yenileneceği sözü verildi.

2018 yılının Kürt halkı açısından direnişin yükseltildiği bir yıl olduğu dile getirilen açıklamada, Kürdistan’ın dört parçasındaki halkın katliamlara karşı direndiği vurgulandı. Kürt halkının barbar DAİŞ çetelerinden duyulan korkuyu kırarak, Ortadoğu ve dünya halklarına umut ve güç verdiği vurgulanan açıklamada, 2018’deki mücadele sayesinde ‘DAİŞ’e dünyanın dar edildiği’ ifade edildi.

“YOK OLUŞLARINI ÖNLEMEK İÇİN TÜM OLANAKLARIYLA SALDIRIYORLAR”

Açıklamada devamla şöyle denildi: “Özgürlük mücadelesinin büyümesine karşı egemen, işgalci ve faşist güçler yine başta komplonun yenilenmesi olmak üzere saldırıya geçtiler.”

Amerika ve Avrupa’nın izlediği iki yüzlü politikalara karşın Kürtlerin insanlık adına direnişi kapsamlı ve güçlü bir şekilde sürdürdüğü belirtilen açıklamada, 2018 içinde AKP ve Erdoğan’ın faşist yüzünün Efrîn işgaliyle daha açık bir şekilde görüldüğünün altı çizildi. Açıklamada, Erdoğan ile AKP-MHP faşist ittifakının yok oluşlarını önlemek için Kürt halkına ve kazanımlarına karşı tüm savaş olanaklarıyla saldırmak istediğine dikkat çekildi.

“2019’A DİRENİŞİ YÜKSELTEREK GİRİYORUZ”

Açıklamada devamla şöyle denildi: “Bizler de halk olarak 2019’a direnişi yükselterek giriyoruz. Yeni yılda halkımız öncülüğünde Kürdistan ve Ortadoğu’da işgal ve katliam planlarına karşı güçlü bir direniş gösterilecek ve (işgalcilerin) planları alt üst olacaktır.  2019’da diktatör Erdoğan’a karşı verilen özgürlük mücadelesi kazanacaktır.”

2019’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlüğün sağlanacağı ve faşizmin yenileneceği vurgulanan eylemcilerin açıklamasında, 2019’ın Önderliğin ve halkın özgürlük yılı olacağının altı çizildi.

MÜCADELEYİ YÜKSELTME ÇAĞRISI

Öcalan’a yönelik tecridi kırmak amacıyla başlatılan açlık grevi eylemcileri olarak Kürt halkına çağrı yapılan açıklamada, “Tecridi kıralım, faşizmi yenelim, Kürdistan’ı özgürleştirelim’ çağrısı altında direnişe ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz. 2019 yılı Önder Apo ve Kürdistan’ın özgürlük yılı olacaktır” denildi.

Açıklamada son olarak Kürt halkının ve tüm insanlığın yeni yılı kutlandı.