Stockholm ve Kopenhag'daki açlık grevleri sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan ağırlaştırılmış tecridin kırılması için Kürdistanlıların İsveç'in başkenti Stockholm ve Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da başlattıkları açlık grevleri yeni katılımlarla devam ediyor.

STOCKHOLM

Odenplan Meydanı'nda açlık grevini sürdüren eylemcilere Örebro, Gävle ve Uppsala kentinden gelen Kürdistanlılar da katıldı. Eylemcilerin bir kısmı meydanda halkı sözlü ve yazılı olarak Öcalan'a yönelik tecrit hakkında bilgilendirirken, oluşturulan basın grubu da, basın kuruluşlarını ziyaret ederek eylem hakkında bilgi veriyor.

Önceki gün İsveç'in en büyük gazetelerinden Dagens Nyheter ve Expressen'i ziyaret eden eylemciler, dün de ülkenin en yüksek tirajlı gazetesi Aftonbladet'e giderek yöneticilerle görüştü. Gazete yetkilileri çadıra muhabirleri gönderme sözü verdi.

KOPENHAG

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'daki açık grevi yeni katılımlarla 7. gününe girdi.

Açlık grevcilerini ziyaret eden Danimarkalılar, Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin kaldırılmasını talep eden konuşmalar yapıyor. Avrupa Birliği ve Danimarka hükümetine Türk devletinin uyguladığı tecrit ve saldırılara karşı çıkmaları çağrıları yapıyor.