Stockholm'deki eylemcilerden mücadeleyi yükseltme çağrısı

Stockholm'de açlık grevi eylemcileri, İskandinavya ülkelerinde yaşayan Kürtler ve dostlarını tecride karşı eylemlere daha aktif katılma çağrısı yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride son verilmesi talebiyle 6 Aralık gününden beri açlık grevini sürdüren Kürdistanlılar, İskandinavya ülkelerinde yaşayan tüm Kürdistanlılar ve dostlarını Kürt halkı ile dayanışmayı güçlendirmeleri ve açlık grevi eylemlerine destek vermeleri çağrısı yaptı.

Eylemciler, bir yandan açlık grevini sürdürürken aynı zamanda da İsveç medyasının tecridi ve Türk devletinin saldırılarını gündeme getirmesi için temaslarda bulunuyor. Stockholm'un Odenplan Meydanı'nda eylemlerini sürdüren Kürdistanlılar, İsveç'in günlük gazetelerinden Dagens Nyheter ve Expressen'e giderek yetkililerle görüştü. Öcalan'a yönelik tecride karşı DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in başlattığı ve giderek yaygınlaşan açlık grevleri hakkında yetkilileri bilgilendiren Kürdistanlılar, gazetelerin konuya kamuoyunun gündemine getirmesini istedi.

ANF'ye konuşan eylemcilerden Tevgera Ciwanên Şoreşger üyesi Fuat Pirsus, örgüt olarak Leyla Güven ve diğer tutsakların açlık grevlerini selamladıklarını belirti. Pirsus, şunları dile getirdi: “Önder Apo üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit hala yürürlükte. 'Tecridi kır, Faşizmi parçala ve Kürdistan'ı özgürleştir' şiarıyla başlatılan açlık grevlerine bizler gençlik olarak aktif olarak katılıyoruz. Aynı zamanda örgütlen-özgürleştir şiarıyla Önder Apo'nun paradigması doğrultusunda örgütlenip tecridi kırana kadar eylem halinde olacağız.”

Pirsus, İskandinavya ülkelerinde yaşayan tüm Kürt gençlerine tecride karşı başlatılan eylemlere katılmaları çağrısı yaptı.

Öte yandan Örebro ve Uppsala illerinden gelen bir grup Kürdistanlı da açlık grevine başladı. Örebro'dan gelen Kürdistanlılardan Şefik Bostancı, açlık greviyle tecridi kıracaklarını ve mücadeleye yeni bir kan vereceklerini söyledi.

20 yıl önce Öcalan'ın ABD'nin başını çektiği bir komplo sonucu yakalandığını hatırlatan Bostancı, “ABD şimdi 20 yıl sonra 3 PKK liderini hedef olarak gösteriyor. Biz 20 yıl önce olduğu gibi bugün de Önderliğimiz ve partimizin yanındayız. Tüm Kürt halkı tecrit ve Hareketimize yönelik saldırılarına karşı bulunduğu her yerde harekete geçmeli” dedi.