Stockholm'de işgali protesto eylemleri

İsveç'in başkenti Stockholm'de Türk devletinin işgal saldırılarını kınamak ve Rojava ve Kuzey Doğu Suriye'ye dayanışmak amacıyla eylemler düzenlendi.

İlk eylem Stockholm'un dışındaki Arlanda Havalimanı'nda gerçekleşti. Ellerinde “Türkiye=DAİŞ” yazılı pankartlarla Türkiye'nin katlettiği sivillerin resimlerini taşıyan Rojavalı bir grup genç, yolcuları Türk devletinin Kürdistan'da gerçekleştirdiği savaş ve insanlık suçları hakkında yazılı ve sözlü bilgilendirdi.

9 Ekim gününden beri har akşam Sergestorg Meydanı'nda da eylem yapan Kürdistanlılar ve dostları, bu akşam da aynı meydandaydı.

Sol Parti Milletvekili Tony Haddou, Türk devletinin Rojava'yı işgal ederek uluslararası yasaları çiğnediğini ve sivillere yönelik savaş suçu işlediğini söyledi.

Türk devletinin amacının Rojava'da Kürtlerin Asuri-Süryani, Ermeni haklarıyla birlikte oluşturduğu sistemi ortadan kaldırmak olduğuna dikkat çeken Haddou, Türkiye'ye ekonomik yaptırım uygulanmasını, Avrupa Birliği'nden yapılan tüm ödemelerin durdurulmasını ve Kuzey Suriye'nin hava trafiğine kapatılmasını talep etti.

Meydanın üzerindeki parmaklıkların Türkiye'nin katliamlarını teşhir eden pankart ve resimlerle donatıldığı eylemde YPG/YPJ, PYD; PKK bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın resminin bulunduğu flamalar taşındı.

1 saat süren eylem süresince Kürtçe ve İngilizce marşlar çalındı. Türk devletini kınayan ve Rojava'daki direnişini destekleyen sloganlar atıldı.