'Sonuna kadar sahip çıkacağız'

TEV-ÇAND Bakûrê Elmanya üyeleri, Amerika'nın Kürt Özgürlük Hareketi'nin öncülerine yönelik kararına tepki göstererek, sonuna kadar önderlerine sahip çıkacaklarını dile getirdi.

Almanya’nın Hildesheim şehrinde, Demokratik Kürt Toplum Merkezinde (DKTM) TEV-ÇAND Bakûrê Elmanya üyeleri ABD’nin Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan başına ödül koyma kararını tepkilerini basın açıklaması ile dile getirildi

Âçıklamada konuşan TEV-ÇAND üyesi Altun Bischof, “Üç yoldaşımıza para ödülü koyması bir siyasi ahlaksızlıktır. Biz Önderliğimize ve yoldaşlarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız” dedi.

TEV-ÇAND üyesi Ciwan Çewlig ise şunları söyledi: “ABD’nin kararını TEV-ÇAND bakûre Almanya adına kınıyoruz. Biz Kürt halkı olarak bu türlü kararları kabul etmiyoruz ve tepkimiz demokratik yollarından göstereceğiz.”

TEV-ÇAND üyesi Bavê Roni ise “Önderliğimize yönelik komploya Amerika öncülük yaptı ve bugün de Amerika öncülüğünü sürdürüyor ve bütün yöneticileri rehin tutmak istiyorlar. Biz sonuna kadar önderliğimiz ve yöneticilerimiz ile olacağız ve harekete güçlendireceğiz” dedi.

Basın açıklaması ‘Bijî Serok Apo’ sloganı ile sona erdi.