Solothurn’da tecrit protestosu

İsviçre’nin Solothurn kentinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecrit ile 9 Ekim uluslararası komplosunu protesto etti.

Solothurn Demokratik Kürdistanlılar Toplum Merkezinin (CDK-Solothurn) çağrısıyla merkez tren istasyonu önünde gerçekleştirilen eylemde “Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” pankartı ile Öcalan posterleri taşındı.

Sık sık “Terörist Türkiye, katil Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan” sloganlarının atıldığı eylemde CDK adına yapılan konuşmalarda uluslararası komployla Suriye’den çıkarılan ve ağırlaştırılmış tecrit koşulları altında tutulan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve yaşamına yönelik kaygılar aktarılırken 7 Ekim’de yapılacak olan İsviçre merkezi yürüyüşüne katılım çağrısı yapıldı.

9 EKİM KOMPLOSU İSVİÇRE’DE MERKEZİ YÜRÜYÜŞ İLE PROTESTO EDİLECEK

20. yılına giren 9 Ekim komplosunun yıldönümü vesilesiyle Avrupa merkezlerinde yapılacak olan protesto eylemleri kapsamında İsviçre’de yaşayan Kürdistanlılarla demokrasi çevreleri 6 Ekim’de Basel kentinde gerçekleştirilecek olan yürüyüşle tecridin sonlandırılmasını ve Öcalan’ın serbest bırakılmasını talep edecek.

Basel’de düzenlenecek ve tüm Avrupa kentleri için yapılacak eylemlerin startının verileceği yürüyüşe ilişkin CDK adına yapılan çağrıda “İsviçre’de yaşayan tüm Kürdistanlılar ile demokrasi çevreleri seferberlik ruhuyla gerçekleştirilecek olan yürüyüşe katılmalıdır” denildi.

Yürüyüş 6 Ekim günü saat 14.00’da Basel’deki Theodorskirchplatz’da başlayacak.