Sol Parti'nin Dalarna Konferansı'nda Leyla Güven'e destek

Yıllık konferansını gerçekleştiren Sol Parti Dalarna Bölgesi, Leyla Güven ve açlık grevcileriyle dayanışma mesajı verdi.

 

Çevre illerden gelen 38 parti temsilcisinin katılımıyla Ludvika ilinde yapılan konferansta delegeler, üzerinde DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in fotoğrafı ve açlık grevini destekleyen bir pankartı açarak Güven ve açlık grevcileriyle dayanışma mesajı verdi.

Konferansa katılan delegelerden Valide Cicen, ANF'ye yaptığı açıklamada, Güven ve açlık grevcilerinin taleplerinin arkasında olduklarını belirterek, “Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecridin derhal kaldırılmasını istiyoruz” dedi.

Öcalan'ın avukatları ve ailesiyle görüşmesinin engellenmesinin bir insan hakları ihlali olduğunun altını çizen Cicen, “Leyla Güven'in talebi haklı ve yasaldır. Ama ne yazık ki bizim Dışişleri Bakanımız Margot Wallström çok sessiz. Suskunluğa son vermesini ve Öcalan'a yönelik tecride tutum almasını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

'EYLEMLERİ DESTEKLEYELİM' ÇAĞRISI

“Leyla Güven bir kadın olarak bu eylemiyle faşizmi kırmaya çalışıyor. Sol Parti olarak Leyla'nın yanındayız” diyen Cicen, Sol Parti olarak Kürt Halk Önderi Öcalan'a yönelik tecrit kaldırılana kadar mücadele edeceklerine vurgu yaptı.

Konferansa katılan delegelerden Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat da, açlık grevlerinin çok kritik bir aşamaya geldiğini söyledikten sonra tüm insan hakları savunucularına Leyla Güven ve açlık grevcilerinin eylemlerini desteklemeleri çağrısı yaptı.

Riazat geçtiğimiz hafta Leyla Güven ve eylemcilerle dayanışmak için 3 gün açlık grevi yapmıştı.