Siyasi soykırım saldırıları Zürih'te protesto edildi

Türk devletinin Türkiye ve Kurdistan genelinde gerçekleştirdiği siyasi soykırım operasyonları Zürih’te düzenlenen eylemle protesto edildi.

İsviçre Partizan taraftarları ile AGEB'nin (Avrupa Göçmen Emekçiler Birliği) çağrısı üzerine AKP/MHP faşizminin Kürtlere ve diğer sol muhalefet güçlerine yönelik siyasi soykırım saldırıları nedeniyle İsviçre'nin Zürih kentinde protesto eylemi gerçekleştirildi.

Zürih’in Staufacher meydanında düzenlenen eyleme Birleşik Mücadele Güçleri bileşenleri de destek verdi. Eylemde “Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizleri yıldıramaz” yazılı pankart taşındı.

Siyasi soykırım saldırıları kapsamında Halkların Demokratik Partisi ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi’ne yönelik gözaltı ve tutuklama furyasından sonra 6 Mayıs günü aralarında Partizan okurları ve Yeni Demokrasi muhabirinin de olduğu 12 kişinin gözaltına alındığı hatırlatılan açıklamada, devamla, “Türk devlet faşizminin depremzedelere uyguladığı devlet baskısı ve şiddeti, bu kez ilk anda halkın yanına koşan ve hala onların yanında olan devrimcilere yönelmiştir. Haklı ve meşru bir davanın savunucuları olarak mücadelemizden bir adım dahi geri atmayacağız” denildi.

Almanca basın metninin okunduğu eylem devrimci dayanışmanın yükseltilmesi çağrılarının yapıldığı sloganlarla sonlandırıldı.