Rusya'da tecrit kınandı, eylemciler selamlandı

Rusya'daki kadınlar, tecride karşı Leyla Güven ve tüm açlık grevindekileri selamladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecridin son bulması için Türkiye zindanlarında, Avrupa ve Hewlêr’de başlatılan açlık eylemlerine Rusya’da yaşayan Kürtlerden destek geldi.

Rusya Federasyonu'nun Tambov kentine bağlı Miçurinks’te ve Adigey Özerk Cumhuriyeti'nde yaşayan Kürtler, açlık grevlerine destek verdi. 

MİÇURİNSK

Miçurinsk’te yaşayan Kürtler, Türkiye zindanlarında aralarında HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in de bulunduğu eylemcilerin başlatmış olduğu açlık grevine destek vermek amacıyla bir araya geldi. Miçurinsk Halk Evi önünde buluşan Kürtler, Türk devletinin Kürt halkının iradesini hiçe sayan kirli politikalarını kınadı. 

Miçurinsk Kadın Meclisi tarafından organize edilen eylemde konuşan kadınlar, başta Leyla Güven olmak üzere kadınların başlatmış olduğu eylemi sahiplendiklerini belirttiler. 

ADİGEY

Adigey Kürt Kadın Organizasyonu (Beritan) öncülüğünde Kürt Kültür Merkezi önünde bir araya gelen kadınlar da tecridi kınadı, eylemleri selamladı.

Kadınlar adına konuşan Organizasyon Başkanı Hatun Mamedova, şunları kaydetti:

“Önderliğimize uygulana tecridin son bulması için Türkiye zindanlarında aralarında milletvekili ve siyasetçilerin de olduğu yüzlerce kişi açlık grevine başlamış durumda. Avrupa’nın merkezinde Türk devletinin faşist uygulamalarına ve Önderliğimize uygulanan tecride karşı bedenini ölüme yatıran Kürtler var. Yine Hewler’de Nasır Yağız’ın eylemi, Kürtlere Türk devletinin faşist uygulamalarına karşı koymaları için bir çağrıdır. Leyla Güven’in başlatmış olduğu eylem kadınları eyleme çağırıyor. Artık Kürt kadınlar bulunduğu yer yerde sesini duyurmalı ve açlık grevlerine destek vermelidir."