Rojava’ya yönelik saldırılar Biel ve Hamburg'da protesto edildi

İsviçre’nin Biel kenti ile Almanya'nın Hamburg kentinde Kürt gençleri ve dost kurumlar, Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

TCŞ (Tevgera Ciwanên Şoreşger) ve TekoJIN (Tevgera Jinên Ciwanên Tekoşer) üyeleri ile dost kurumlar, Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırılarını protesto etmek için Biel tren istasyonu önünde bir eylem gerçekleştirdi.

Bir dakikalık saygı duruşuyla başlayan etkinlikte TCŞ adına konuşan Özgür Roni, Rojava halkının Türk devletine karşı direnişine vurgu yaparak, bu direnişe destek olacaklarını belirtti.

Zap ve Kürdistan dağlarında devam eden özgürlük gerillalarının devrimci operasyonlarına selam duran Roni, düşmanın bu operasyonlardan etkilendiğini ve sivil halka karşı saldırılara başvurduğunu ifade etti.

Roni, "Küçük olsalar da korkak bir düşmanla karşı karşıyayız. Kazanan özgürlük gerillalarıdır, kazanan Rojava halkıdır" dedi.

Roni, Türk devletinin saldırılarına karşı dünya toplumunun sessiz kaldığını ve bu sessizliğin Türkiye'yi cesaretlendirdiğini dile getirdi.

Özgür Roni, Avrupa Kürt gençlerinin ise her zaman halklarının yanında olacaklarını ve seslerini duyuracaklarını vurguladı.

Ardından konuşan Ahmet Kaya, özgürlük mücadelesi adına direnen tüm yoldaşları selamladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridi kınayan Kaya, Köln'de düzenlenecek büyük yürüyüşle Abdullah Öcalan’ın felsefesini dünyaya yayacaklarını belirtti.

Kaya, Türk devletinin Rojava'ya saldırılarına dikkat çekerek, "Düşmanın çaresizliği sivil halka yönelik vahşetle kendini gösteriyor. Ancak bu direnişi durdurmuyor. Özgürlük gerillaları yeni dönemde güçlenmiş ve düşmana korku salıyor." dedi.

Etkinlik, İsviçreli dost kurumlarının basın açıklaması ve sloganlarla sona erdi.

HAMBURG

Almanya'nın Hamburg kentinde toplanan TCŞ VE TekoJIN üyeleri, aynı amaçla bir protesto eylemi yaptı. 

Gençler, YPG ve TCŞ bayraklarıyla donanmış bir şekilde Rojava marşı eşliğinde yürüyüş düzenleyerek saygı duruşuna geçti.

Bölge sakinlerinin alkışları ve destek bayraklarıyla karşılanan gençler, "Bijî Serok Apo", "Bijî Berxwedana Rojava", "Şehîd Namirin", "Terörist Türkiye" sloganları attı.

Hamburg tren garına yürüyen gençler, burada bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Gençlik adına konuşan Mehmet Can, TC devletinin Rojava'da inşa edilen demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmayı yok etmeye çalıştığını belirterek, "Halkımıza yönelik gerçekleştirilen bu saldırılara karşı cevapsız kalmayacağız." dedi.

Almanya hükümetinin Türk devletine destek vermesine tepki gösteren  Can, Kürt gençleri olarak tüm Kürt halkına birlik olma çağrısında bulunarak, "Bijî Berxwedana Rojava" sloganıyla konuşmasını sonlandırdı.