Rojava devriminin yıldönümü Hannover'de kutlandı

Almanya'nın Hannover kentinde 19 Temmuz 2012 günü Kobanê kentinde startı verilen Rojava devriminin yıldönümü nedeniyle bir kutlama gerçekleştirildi.

Hannover'in "Aria Saal" salonunda düzenlenen kutlamaya yüzlerce Kürdistanlı ile dostu katıldı. Etkinlikte PYD, NAV-DEM ve GORAN Hareketi adına konuşmalar yapıldı. Konuşmalarda Rojava halkına sahip çıkma çağrısı yapılırken, ulusal birliğin önemine dikkat çekildi.

Etkinliğe telefonla katılan PYD Eş başkanı Salih Müslüm "Emek veren herkesin devrimdir herkesin katkısı vardır çünkü Rojava devrimi insanlık devrimdi. Rojava özününde insanlık değerleri savunulmuş ve yitirilen değerler, şehitlerin kanıyla yeniden hayat bulmuştur" diye konuştu.

Rojava devrimi için büyük bedellerin ödendiğine dikkat çeken Müslüm "Dengeleri ellerinde tutan güçler bizlerle ittifak ediyorsa bu şehitlerin emeğidir" dedi. Ortadoğu'da öncü bir güç haline geldiklerini belirten Müslüm Süleymaniye kentinde düzenlenen ulusal birlik çalıştayına dikkat çekerek "Ulusal geciktirilmemeli" çağrısı yaptı.

Etkinlikte sanatçılar; Bengi Agiri, Hozan Axin, Ciwan Çewlik, Koma Rojava, Koma Wolkana Şoreşê, Narin Şexê, Rêzan Hiphop ve tiyatro grubu sahne aldı. Dün akşam saatlerinde gerçekleşen etkinlik "Biji Serok Apo", "Biji berxwedana YPG" ve "Biji berxwedana YPJ" sloganları ile son buldu.