Plaid Cymru Başkanı'ndan İmam Şiş’e ziyaret

Galler'in büyük partilerinden Plaid Cymru'nun Genel Başkanı Adam Price, açlık grevindeki İmam Şiş'i ziyaret etti. Price, "Kürt lider Öcalan'a tecrit kabul edilemez" dedi.

Galler’in üçüncü büyük partisi Plaid Cymru'nun Genel Başkanı Adam Price ve beraberindeki heyet, Newport kentinde, İmralı tecridine karşı açlık grevi direnişinin 84'üncü gününde olan Kürt aktivist İmam Şiş’i ziyaret etti.

Partisinin dayanışma mesajlarını ileten Price, Şiş’e ‘kardeşim ve yoldaşım’ diye hitap etti. 

'ÖCALAN'A TECRİT KABUL EDİLEMEZ'

Price, açlık grevindeki direnişlerle dayanışmada olduklarını ve bu sesin herkes tarafından duyulması gerektiğini belirtti. 

Price, şunları söyledi:

"Kendim ve partim adına dünya çapında devam eden açlık grevleri ile dayanışma içerisinde olduğumuzu tekrardan belirtmek isterim. Galler’de açlık grevinde olan kardeşim ve yoldaşım İmam Şiş ve diğer açlık grevcileri Kürt lider Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için insani ve hukuki bir talep ile eylemlerini sürdürüyorlar. Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için Türk devletinin acilen adım atması gerekir. Açlık grevindeki kardeşlerimizin sesini duymalı ve duyurmalıyız. Bir kişinin demokrasi ve insan haklarından mahrum olması, hepimizin mahrum olması anlamına gelir. Öcalan’ın haklarından mahrum bırakılması kabul edilemez.’’   

PLAID CYMRU

Galler Partisi anlamına gelen Plaid Cymru, İşçi Parti ve Muhafazakar Parti ardından Galler’in üçüncü büyük partisi. Galler’in Birleşik Krallık’tan bağımsız olmasını savunan parti, 1925 yılında kuruldu. Mevcut durumda 60 sandalyeli Galler Özerk Meclisinde 11 sandalye ile temsil edilen Plaid Cymru'nun, Birleşik Krallık Parlamentosu'nda 4, Avrupa Parlamentosu'nda da 1 milletvekili bulunuyor.