Parlamenterlerden çağrı: Ayaz’ı derhal serbest bırakın!

Kıbrıs tarafından 15 Mart’ta tutuklanan ve hakkında Almanya’ya iade kararı verilen Kürt Siyasetçi Kenan Ayaz’ın özgürlüğü için Avrupa Konseyi Parlamenterleri basın açıklaması düzenleyerek, serbest bırakılması çağrısında bulundu.

15 Mart’ta İsveç’te bulunan ailesini ziyaret etmek için Larnaka havalimanından hareket etmek isterken, Kıbrıs polislerince Alman devletinin tutuklama kararı ve iade talebi üzerine göz altına alınan Kenan Ayaz için AKPM’den bir grup milletvekili, basın açıklamasında bulundu.

Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa Konseyi önünde bir araya gelen grup yaptığı basın açıklamasında Kenan Ayaz’ın bir an önce serbest bırakılması gerektiğini belirtti.

Kenan Ayaz’ın insan hakları ve özgürlükleri için mücadele ettiği vurgulanan basın açıklamasında, Ayaz’ın gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğu ifade edildi. Ayaz’ın insan hak ve özgürlükleri mücadelesini verdiği kaydedilen açıklamada, Avrupa devletlerinin Kürtlere dönük bu girişimlerinin tek adam rejimiyle yönetilen Türk devletinin politikasına hizmet olduğu dile getirildi.

Kıbrıs’ın bir an önce Ayaz’ı serbest bırakması çağrısında bulunan parlamenterler, Ayaz bırakılıncaya kadar konunun takipçisi olacaklarını belirttiler.

Açıklamaya Boyun Eğmeyen Fransa (La France Insoumise) Milletvekili Emmanuel Fernandes, Kıbrıs AKEL Öilletvekili Georges Loucaides, Kıbrıs Sosyalist Parti milletvekili Constantinos Efstathiou, İzlanda Althingi Partisi Milletvekili Jodis Skuladottir, Almanya’da Die Linke Milletvekili Andrej Hunko, HDP Dış İlişkiler Komisyonu Eş Sözcüsü Feleknas Uca, HDP Avrupa Komisyonu Temsilcisi Fayik Yağızay ve DKTM Strasbourg üyeleri katıldı.