Paris ve Londra’da şehit anması

Fransa’nın başkenti Paris ile İngiltere’nin başkenti Londra’da şehit anmaları yapıldı.

PARİS/VILLIER LE BEL

Drancy Demokratik Kürt toplum merkezinde 11 Aralık'ta Dargeçit’te şehit düşen HPG gerillaları Bahoz Baysal (Rubar ) ve Şahin Acar (Rojger) için anma etkinliği yapıldı.

Şehit aileleri komitesi ve Fransa Kürt Kadın Hareketi'nin düzenlediği anmaya Kürdistanlılar ve Baysal ve Acar’ın mücadele arkadaşları katıldı.

Kürdistan özgürlük mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada yapılan konuşmalarda; “Şehitlerimiz bizim değerlerimiz ve çok önemli maneviyatlarımızdır. Onlar bu onurlu mücadelede Kürt halkına özgür ve onurlu bir yaşamı hedeflerine koyarak yaşamlarını yitirdiler. Bizler onların mücadelelerini her zamankinden daha fazla sahiplenerek direnişi ve mücadeleyi büyüteceğiz” denildi.

Anma şehit Rubar ve şehit Rojger'in mücadele arkadaşlarının duygularını dile getiren konuşmaların ardından sonlandırıldı.

LONDRA

İngiltere’nin başkenti Londra’da da HPG gerillaları Bilal Sarıbaş (Serhat), Özlem Çiftçi (Sarya Gever), Mahsum Kaymaz (Mazlum Amed), Mukadder Bilen (Sorxwin Botan) anıldı.

Londra Kürt Halk Meclisi Şehitler Komitesi ile Roj Kadın Meclisi’nin organize ettiği anmaya çok sayıda Kürdistanlı katıldı.

Anma yapılan konuşmalar ardından sinevizyon gösterimi ve taziye yemeği ile devam etti.