Paris’te protesto yürüyüşü başladı

Fransa’nın başkenti Paris’te Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’i anmak ve katillerden hesap sormak için binlerce kişi yürüyüşe başladı. 

PKK’nin kurucu üyesi Sakine Cansız (Sara), KNK Üyesi Fidan Doğan (Rojbîn) ve Kürt Gençlik Örgütü üyesi Leyla Şaylemez’in (Ronahî) katledilişinin 5’nci yılında on binler tarafından anılıyor. 

Başta Fransa, Almanya, Belçika, Hollanda, Avusturya, İsviçre olmak üzere Avrupa’nın birçok ülkesinden sabah saatlerinde Paris’e gelen on binlerce Kürt ve dostları taşıdıkları Cansız, Doğan ve Şaylemez’in fotoğraflarıyla adalet ve katliamın sorumlularından hesap sorma talebini yinelediler.

FRANSA’YA TEPKİ SLOGANLARI

Sabahın erken saatlerinde Paris’in Gare Du Nord’da toplanan Kürtler, öğleye doğru 5 ans: de silence! de déni de justice! d'impunité!” Yani, “5’nci yıl: Sessizlik, adaletin inkarı ve cezasızlık!” pankartıyla yürüyüşe geçti. 

Yürüyüş kortejin önünde Cansız, Doğan ve Şaylemez aile fertlerinin yanı sıra Kürt, Fransız siyasetçiler, parlamenter, senatörler, Türkiyeli Devrimci Örgüt temsilcileri, feminist kadın örgüt temsilcileri, Anarşist gruplar olmak üzere çok sayıda isim yer aldı. Yürüyüş mitingin yapılacağı Republique Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. 

Sık sık Fransa ve Türkiye aleyhine sloganların atıldığı yürüyüşte, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin yanı sıra PKK, YPG, YPJ’nin flamaları taşınıyor.