Paris’te Öcalan’a Özgürlük’ eylemi

Paris'te faaliyet gösteren Kürt kurumları, Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebi ile bugün başlattıkları eylemde, 24 Haziran’da yapılacak olan yürüyüşe katılım çağrısı yaptı.

Fransa’nın başkenti Paris'te Chatelet Le Halles Meydanı’nda saat 11.00'den itibaren Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritte dikkat çekmek amacıyla bilgilendirme standı açtı.

Paris Demokratik Kürt Toplum Merkezi Meclisi ve Villeneuve Saint Georges Meclis üyeleri öncülüğünde yapılan eylemde ‘Öcalan'a özgürlük’ pankartı ve dövizler açılarak Öcalan’a uygulanan ağırlaştırılmış tecride ilişkin bildiriler dağıtıldı.

Paris ve Villeneuve Saint Georges DTKM eş başkanları Şükran Akdoğan ile Mahmut Han, Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması amacıyla yapılan eylemin 23 Haziran Cuma gününe kadar, her gün 11:00-17:00 saatleri arasında yapılacağını belirtti.

Eş başkanlar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü sağlanana kadar eylemde olacaklarını söyleyerek, 24 Haziran Cumartesi günü Paris'te yapılması planlanan ‘Öcalan’a Özgürlük’ yürüyüşüne Paris ve çevrisinde yaşayan tüm Kürdistanlıların ve dostlarının güçlü katılma çağrısında bulundu.