Paris şehitleri için binlerce kişi namaz kıldı

Civaka Îslamiya Kurdistanê'ye (CÎK) bağlı camilerde Paris şehitleri için binlerce kişi namaz kıldı.

Avrupa'da Civaka Îslamiya Kurdistanê'ye (CÎK) bağlı yaklaşık 50 cami bulunuyor. CÎK'e bağlı camilerin hepsinde Paris şehitleri için gıyabi cenaze namazı kılındı. Binlerce insan şehitler için bir araya geldi.

Bremen'deki Saîdê Kurdî Camisi'nde Mele Eşref namaz kıldırdı. Mele Eşref, ajansımıza yaptığı açıklamada, "Bütün camilerimizde Paris şehitleri için bir araya geldik. Sohbet, hutbe ve vaaz verdik. Bremen'deki camimizde 300 kişi namaz kaldı" dedi.

Şehitler için Berlîn, Hagen, Wuppertal, Essen, Denhag, Paris, Metz, Marsilya gibi onlarca şehirde, 50'ye yakın camide gıyabi cenaze namazı kılındı.

Mele Eşref, yaptığı sohbette şunları dile getirdi: "Şehit edilen üç arkadaşımız da emek sahibidir. Özellikle seçilmiş insanlardır. Katil 'Yukarı çıkayım. Kim çıkarsa vurayım' dememiştir. Türk devleti tarafından seçilmiş insanlarımızdı. Evîn Goyî arkadaşımız kadın hareketini, Mîr Perwer arkadaşımız sanatı, Abdurrahman Kızıl arkadaşımız da yurtseverliği temsil ediyordu."

'YOĞUN KATILIM NEDENİYLE YER KALMADI'

Mele Eşref, her hafta cuma namazı için bir araya geldiklerini ama şehitler için gıyabi cenaze namazı kılınacağını duyurduklarında gelen insanların ikiye katlandığını söyledi. "Yer olmadığı için bazı insanlarımız dışarıda namaz kıldı. Tüm halkımızdan Allah razı olsun" diyen Mele Eşref, şöyle dedi: "Şehîd namirin sözü Allah'ın bir sözüdür. Şehitler bedenen ölür ama onların bayrağı milyonlar tarafından sahiplenir. Bugün bütün Kurdistan ve Avrupa'da milyonlar şehitlerine sahip çıkmıştır. Manevi görevlerini yaptıkları için namaza gelen tüm halkımızda birlik ve beraberlik ruhu arttı. Namaza katılan tüm halkımıza teşekkür ediyoruz."