Paris katliamları Stockholm’da protesto edildi

Paris katliamlarının protesto edildiği Stockholm’daki eylemde, Türk devletinin soykırım politikaları karşısında sessiz kalarak ve tutum göstermeyerek yeni katliamların önünü açan Avrupa devletleri kınandı.

İsveç’in Stockholm kentindeki Kurdistanlılar, KCDK-E’nin çağrısı üzerine 10 yıl önce Paris’te ve iki hafta önce yine aynı kentte gerçekleşen katliamları düzenledikleri bir yürüyüşle protesto etti.

Paris katliamlarında katledilen 6 fidanın fotoğraflarının taşındığı ve “Katil Erdoğan, “Erdoğan terör uyguluyor, Avrupa seyrediyor”, “Sara Rojbîn Ronahî, jin jiyan azadî” sloganlarının atıldığı yürüyüş, Norra Bantorget parkında başlayıp Stockholm merkezindeki Sergels Torget meydanına kadar sürdü.

Yürüyüş sırasında Paris katliamları hakkında hazırlanan bildiriler dağıtıldı ve yürüyüşün amacı hakkında İsveççe konuşmalar yapıldı.

Sergels Torget meydanında İskandinavya Kürt Kadınlar Birliği Sözcüsü Ayşe Göktepe bir konuşma yaptı.

Ayşe Göktepe, şunları dile getirdi: “Erdoğan gibi kan emici bir diktatörün öncülüğündeki Türk devlet, tutuklama, katliam ve halkı korkutma şeklinde ülke içinde sürdürdüğü terörü Avrupa devletlerine de taşımıştır. Bu, Avrupa devletlerinin sessizliği ve tutum göstermemesi nedeniyledir. Eğer ilk günden Türk devletinin Kürt halkına yönelik terörü karşısında ciddi bir tutum gösterseydi, elbette böyle katliamlar olmazdı. Kürt kadınların direniş ve isyan sembolü olduğu bu devirde elbette Kürt düşmanları buna tahammül etmeyecektir. Bu yüzden ilkin kadınlar hedef alınıyor. Halkımız her yerde tedbirlerini almalıdır. Bu katliamlar netliğe kavuşturulmadıkça her zaman alanlarda olacağız, her zaman halkımızın yoldaşlarının ve direnişçilerinin takipçileri olacağız.”

Eylem sloganlarla sona ererken, kitleye 9 Ocak Salı günü saat 12.00’da Fransa Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakma eylemi için katılım çağrısı yapıldı.