Paris bölgesinde her Pazartesi tecride karşı protesto

Fransa’nın başkenti Paris bölgesinde yer alan Villeneuve-Saint-Georges banliyösünde her hafta Pazartesi günü Öcalan’a tecride karşı eylem yapılıyor.

Villeneuve-Saint-Georges banliyösünde yaşayan Kürtler, üç hafta önce her Pazartesi eylem yapma kararı aldılar. Bu hafta başına belediye binası önünde bir miting gerçekleştirildi.

“Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan’ı özgürleştirelim” yazılı pankartın açıldığı eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yer aldığı flamalar taşındı.

Villeneuve Demokratik Toplum Merkezi (DTM) Kültür Komisyonu Eşsözcüsü Mahmut Han, eylem sırasına yaptığı bir konuşmada açlık grevi eylemcilerini selamlayarak, “Erdoğan rejiminin de kendini artık tekrar ettiremeyecek kadar politik ve ekonomik olarak sıkıştığını” kaydetti.

Türk polisinin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadınlara yönelik saldırısını kınayan Han, önümüzdeki günlerde Paris’te 50 kişilik bir grubun süresiz-dönüşümsüz olarak tecride karşı açlık grevine başlayacağını duyurdu.

Villeneuve DTM Eşsözcüsü Ayhan Apak ise, tecrit sona erinceye kadar eylemlerini her hafta tekrar ettireceklerini belirtti. Apak, 13 Mart günü saat 14.00’te Paris’teki Invalides meydanında düzenlenecek mitinge Kürtleri ve dostları katılmaya çağırdı.