Nürnberg’de Kobanê konulu fotoğraf sergisi

Almanya’nın Nürnberg kentinde “Kobanê’ye destek” için Rojhilat Kürdistan’ından sanatçı (stranbêj) İsmail Mamle tarafından Kobanê direnişini konu alan fotoğraf sergisi açıldı.

Nürnberg Medya Halk Evi’i salonunda Rojhilat Kürdistan’ından sanatçı İsmail Mamle tarafından Kobanê’ye destek amacıyla Kobanê direnişini konu edinen fotoğraf sergisi açıldı.

Medya Halk Evi’nde açılan fotoğraf sergisini Kürdistanlılar ve dostları ziyaret etti. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecride karşı açlık grevinin 44’üncü gününde olan Şiyar Xelil kısa bir konuşma yaptı. Xelil, konuşmasında sessizliğin bozulması gerektiğini belirterek; “Bu süreçte her kes elini vicdanına koymalı ve sessizliği bozmalı ve direnişe sahip çıkmalıdır. Ben insanım diyen herkes direnişe ses vermelidir. Kürt halkı ve özelikle Avrupa’daki Kürtler direnişi büyütmelidir” dedi konuştu.

Fotoğraf sergisinin açılışında bir konuşma yapan İsmail Mamle ise şunları belirtti: “DAİŞ’in barbarlarının Kobanê’ye saldırısında büyük bir direniş sergilenerek Kobanê özgürleştirildi. YPG, YPJ büyük bir direniş sergiledi. Özelikle kadınlar YPJ’nin büyük bir direnişi var. Barbar DAİŞ’e karşı Kürt kadınlarının büyük bir direnişi oldu. Bu büyük direniş bugün DAİŞ’in sonunu getirdi. Bu direnişin fotoğraflarının olduğu sergiyi bugün burada açtık. Bu büyük direnişin fotoğraflarını herkes görmelidir” diye konuştu.