Nürnberg Belediyesi’nden Xelîl’e ziyaret

Almanya'nın Nürnberg kentinde 56 gündür süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan Şiyar Xelîl’i Nürnberg Belediyesi İnsan Hakları Bürosu yöneticisi Martina Mittenhuber ziyaret etti.

Almanya'nın Nürnberg kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması amacıyla Şiyar Xelîl’in başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi eylemi 54’üncü gününde devam ediyor.

Medya Halk Evi'nde eylemini sürdüren Xelîl’î Nürnberg Belediyesi İnsan Hakları Bürosu yöneticisi Martina Mittenhuber ziyaret etti.

Xelîl’in sağlık durumuna ilişkin bilgi alan Mittenhuber, Kürt aktivistle bir süre sohbet etti. Sağlık durumu kötüleşmesine rağmen eylemini sürdürmekte kararlı olan Xelîl, Öcalan üzerinde ağırlaştırılmış olarak devam eden tecridin son bulması için bu eylemi başlattığını bildirdi.

Öcalan’ın barış ve demokratikleşme sürecindeki rolüne dikkat çeken Xelîl “Avrupa’nın birçok merkezinde devam eden açlık grevi eylemimizle Avrupalı siyasetçilerin ve sivil toplum kuruluşlarının Türk devletinin Kürtlere yönelik savaşını durdurması için baskı yapmasını sağlamak istiyoruz” diye konuştu.

ZİYARETE KÜRT VE ALMAN AKTİVİSTLER DE EŞLİK ETTİ

Nürnberg Belediyesi İnsan Hakları Bürosu yöneticisi Martina Mittenhuber’in ziyaretine Nürnberg Kürdistan’da Barış Birliği üyeleri de eşlik etti. Xelîl ile sürekli dayanışma halinde olan Kürt ve Alman aktivistler, Mittenhuber’e ziyaretinden dolayı teşekkür ettiler.

DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in öncülüğündeki açlık grevi direnişine 56 gün önce Nürnberg’den dahil olan Şiyar Xelil’in durumu önceki gün kötüleşmişti. Mide bulantısı, halsizlik ve gözlerin görmemesi üzerine Xelîl doktorlar tarafından muayene edilmişti.