NPA: İşgale karşı Rojava'yı koruyalım

Fransız Yeni AntiKapitalist Partisi (NPA), Türk devletinin işgal tehditlerine ilişkin açıklama yaparak, "Rojava'yı koruyalım, Erdoğan'ı durduralım" dedi.

NPA, Türk devletinin işgal saldırıları ve yeni işgal tehditlerine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamada, "Madrid'deki NATO zirvesinin arifesinde, Türk hükümeti Kuzey Suriye'yi işgal etmeye hazır olduğunu belirterek, niyetlerini açıkça ilan etti. Ukrayna savaşı ve mülteci sorunu etrafındaki şantaj zirvedeyken Erdoğan, Kuzey ve Doğu Suriye'nin özerk bölgesini oluşturan bu demokratik, feminist ve eşitlikçi deneyimin topyekûn ezilmesi için yeşil ışık elde etmeyi umuyor. Amacı aslında herhangi bir Kürt ifadesini ortadan kaldırmak, hatta bu bölgeye etnik temizlik uygulamaktır" denildi.

'ROJAVA'YI TEK BAŞINA BIRAKMAYALIM'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Ve yine de Fransız diplomasisi ve hatta cumhurbaşkanlığı tamamen sessiz kalıyor. Demokratik Suriye Güçleri, sözde İslam Devleti'ni yenilgiye uğrattı, ancak Türkiye demek NATO demektir, özellikle Ukrayna'nın işgalinden bu yana tüm Batı diplomasisinin tek efendisi NATO olmaktadır.

Prensipte Fırat'ın batısını kontrol eden Ruslara gelince, Türkiye ile de pazarlık yapıyorlar ve Ukrayna'da çok meşguller.

Dolayısıyla Rojava, yakın bir tehdit karşısında tek başınadır. Erdoğan durdurulmazsa QSD savaşçılarının kahramanlığı işgali durduramayabilir belki.

Bu katliamı önlemek ve bölge halkları ile AB’nin terörist örgütler listesinden çıkarılması gereken Kürt örgütlere destek vermek için her şeyi yapmalıyız. Rojava'yı koruyalım, Erdoğan'ı durduralım."