NAV-DEM, FCDK Kawa ve FED-MED'den Köln mitingine katılım çağrısı

NAV-DEM, FCDK-Kawa ve FED-MED, tecridin son bulması ve açlık grevindeki direnişçilere destek amacıyla Cumartesi günü Köln'de yapılacak yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

NAV-DEM ve Kürdistanlılar Demokratik Toplum Federasyonu (FCDK-Kawa) tarafından yapılan yazılı açıklama ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecridin son bulması ve açlık grevindeki direnişçilere destek amacıyla Cumartesi günü Almanya'nın Köln şehrinde yapılacak olan yürüyüşe katılım çağrısında bulunuldu.

Türk devletinin faşizmine, sömürgeciliğine ve Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan diktatörlüğüne karşı, "Teciriti kıralım, faşizmi yıkalım, Kürt halk Önderini ve Kürdistan'ı özgürleştirelim" hamlesinde, Leyla Güven' öncülüğünde sürdürülen süresiz ve dönüşümsüz açlık grevlerinin kritik aşamayı geçtiği vurgulanan açıklamada, "Bu hamle Leyla Güvenle başlamış, zindandaki Kürdistan'ın Özgürlük esirleriyle büyümüş, Strasbourg, Kanada, Galler, Hewlêr'deki Nasır Yağız ve daha sonra Avrupa'nın değişik yerlerinde de açlık grevleri sürdüren arkadaşların eylemleriyle zirveye çıkmıştır" denildi.

‘7'DEN 70'YE HERKES YÜRÜYÜŞE KATILMALI’

Açlık grevi direnişçilerine destek amacıyla her gün Avrupa'da yapıldığı belirtilen açıklamada, bundan sonraki süreçte eylemlerin daha güçlü ve sonuç alıcı olması gerektiği kaydedildi. "Leyla Güven arkadaşın sürece yaptığı öncülük rolüne denk düşecek bir cevap olma düzeyi yaratmalıyız" denilen açıklamada devamla şunlar belirtildi: "Gelişen mücadele ve direniş hamlemiz öncelikle halklarımızın Önderi üzerindeki tecridi gündemine aldı. İmralı işkence sistemi aşılmadan, Önderliğin sağlıklı çalışma, güvenli yaşam ve özgür katılım koşulları yaratılmayana kadar, soykırımcı rejimin aşılamayacağı anlaşılmıştır. Direniş geliştikçe tecrit kırılacak, faşizm yıkılacak, zafer ve başarı direnen, mücadele edenlerin olacaktır.

NAV-DEM olarak ve Almanya'daki onlarca Sivil Toplum örgütlerinin (Tecrite Karşı Yaşam Platformu) organizede yer aldığı başta halk meclisleri olmak üzere tüm yapılarımız, bileşenlerimiz, dostlarımız, sivil toplum örgütleri ve vicdan sahibi tüm kesimleri Leyla Güven, zindan direnişçileri, Strasburg, Hewlêr ve diğer yerlerde sürdürülen eylemler sonuç alana kadar seferberlik ruhuyla hareket etmemiz gerekmektedir. Faşist soykırımcı ve intikamcı AKP/MHP ittifakı saldırılarına karşı, Kürt halkının da topyekun direniş hamlesiyle cevap vermesi gerekmektedir. En temel ahlaki-vicdani-politik görevimizin gereği olarak Cumartesi Saat: 11:00'da (Deutzer Werf 50679) Köln'de yapılacak yürüyüş ve mitinge 7'den 70'e herkesi katılmaya çağırıyoruz."

FCDK-KAWA: YAŞANACAK ÖLÜMLERDEN CPT VE AK SORUMLUDUR

Kürdistanlılar Demokratik Toplum Federasyonu da (FCDK-Kawa) Cumartesi günü Köln'de yapılacak olan yürüyüşe katılım çağrısında bulundu. DTK Eşbaşkanı, Hakkari Milletvekili Leyla Güven başta olmak üzere açlık grevi eylemcilerin durumlarının kritik bir aşamaya geldiğine dikkat çekilen açıklamada şu çağrıda bulunuldu: "Açlık grevi direnişlerini sahiplenmek, Kürt Halk Önderi Öcalan üzerindeki tecridi kırmak insani en büyük görev ve sorumluluktur.

Ölümlerin yaşanmaması için Avrupa’daki kurumları sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Aksi taktirde yaşanacak ölümlerden CPT ve Avrupa Konseyi sorumludur. Bundan dolayı FCDK-Kawa olarak, Kürdistanlılar ve dostlarını yaşanacak ölümlere ortak olmamak için acilen ‘Tecride Karşı Yaşam Platformu’nun merkezi olarak 2 Mart’ta Köln’de düzenleyeceği yürüyüşe güçlü bir şekilde katılım yapmaya çağırıyoruz."

FED-MED: YÜRÜYÜŞE GÜÇLÜ KATILALIM

FED-MED ise açıklamasında şunları belirtti: “Kürt Halk Önderi Başkan Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kırılması için DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in öncülüğünde başlatılan süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi 113 gününü tamamladı. Bu kutsal direniş Nasır arkadaşla büyüdü Strasbourg’daki direnişle zirveye ulaştı.

Uluslararası komploda yer alan tüm ülkeler bu büyük direnişi görmemezlikten gelmeleri, başta Almanya devletinin sensizliğine karşı Uğur arkadaşın gerçekleştirdiği eylem, artık yeter Önderliksiz bir yaşam istemiyoruz, gün direniş günü mesajıyla bir kez daha yapılan eylemlerin büyüklüğünü ortaya koydu.
Bizler de başta Almanya’da yaşayan tüm Kürdistanlılar olmak üzere yediden yetmişe ,devrimci demokrat ve insanım diyen herkesi Leylaların, Nasırları, Yükseklerin ve Ümit’lerin sesi olmak için 2 Mart’a saat 11 de Köln Deutzer Werft e gerçekleştireceğimiz Almanya merkezi yürüyüşüne güçlü bir şekilde katılmaya çağırıyoruz.”