NAV-DEM’den Berlin’deki eyleme katılım çağrısı

NAV-DEM, 15 Mart’ta Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenecek ve 24 saat sürecek eyleme katılım çağrısında bulundu.

Yazılı bir açıklama yapan NAV-DEM Eşbaşkanları, “Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım ve Kürdistan’ı özgürleştirelim” özgürlük hamlesinin direnişçilerini selamladı.

Açıklamada şunlar belirtildi: “Dünyanın, özellikle Avrupa'nın hemen hemen tüm merkezlerinde başlatmış olduğumuz TC'nin faşizmine, sömürgeciliğine ve Erdoğan'ın diktatörlüğüne karşı, ‘Teciriti kıralım, faşizmi yıkalım, Kürt Halk Önderini ve Kürdistan’ı özgürleştirelim’ hamlesinde, DTK Eşbaşkanı ve Colemerg Milletvekili Leyla Güven'in öncülüğünde sürdürülen süresiz ve dönüşümsüz açlık grevleri kritik aşamayı geçmiştir. Bu hamle Leyla Güven ile başlamış, zindandaki Kürdistan'ın Özgürlük esirleriyle büyümüş, Strasbourg, Kanada, Galler, Hewlêr'deki Nasır Yağız ve daha sonra Avrupa'nın değişik yerlerinde de açlık grevleri sürdüren arkadaşların eylemleriyle zirveye çıkmıştır.”

Güven ile Yağız’ın geldiği kritik durum göz önünde bulundurulduğunda her gün eylemlerin yapıldığı, ancak bu eylemlerin sonuç alması için daha güçlü olması gerektiği vurgulanan açıklamada, toplumun tüm kesimlerine katılım çağrısı da yapıldı.

“Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Kürdistan'ı özgürleştirelim” hamlesi doğrultusunda Leyla Güven’in sürece yaptığı öncülük rolüne denk düşecek bir cevap olma düzeyinin yaratılması gerektiği de dile gelen açıklamada, “Halklarımızın Önderi üzerindeki tecridi, İmralı işkence sistemi aşılmadan, Önderliğin sağlıklı çalışır, güvenli yaşar ve özgür katılır koşulları yaratılmayana kadar, soykırımcı rejimin aşılamayacağı aşikardır. Direniş geliştikçe tecrit kırılacak, faşizm yıkılacak, zafer ve başarı direnen, mücadele edenlerin olacaktır” denildi.

Açlık grevi direnişlerinin kritik aşamayı geçtiği de vurgulanan açıklamaya şöyle devam edildi: “NAV-DEM ve Almanya'daki onlarca sivil toplum örgütlerinin ‘Tecrite karşı yaşam platformunda’ yer alan başta halk meclisleri olmak üzere tüm yapılarımız, bileşenlerimiz, dostlarımız, sivil toplum örgütleri ve vicdan sahibi olan tüm kesimleri Leyla Güven başta olmak üzere, zindan direnişçileri, Strasbourg, Hewlêr ve diğer yerlerde sürdürülen eylemler sonuç alana kadar en üst boyutta seferberlik ruhuyla hareket etmemiz gerekmektedir.

Faşist soykırımcı ve intikamcı AKP/MHP saldırılarına karşı, Kürt halkının da yekvücut olarak tarihi bir direniş hamlesiyle cevap vermesi gerekmektedir. En temel ahlaki, vicdani, politik görevimizin gereği olarak 15 Mart 2019 Cuma günü saat 10:00’da Brandenburgertor Berlin'de yapılacak 24 saatlik nöbet eylemine özellikle Berlin başta olmak üzere; Sachsen, Niedersachsen, Hamburg, Bremen, Kiel başta olmak üzere Kuzey Almanya’daki tüm Kürdistanlı halkımız ve dostlarımızı katılmaya çağırıyoruz.”