Milano’da Özgürlüğün Sosyolojisi tanıtıldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın “Özgürlüğün Sosyolojisi” kitabının tanıtımı Milano’da tanıtıldı.

İtalya'nın Milano şehrinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın “Demokratik Uygarlık Manifestosu”nun üçüncü cildi “Özgürlüğün Sosyolojisi” (SOCIOLOGIA DELLA LIBERTÀ) kitabının tanıtımı kitlesel katılım ile gerçekleşti.

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını Punto Rosso Editörü ve kitabın çevirisini yapan Roberto Mapelli yaptı. Ardından İtalya Kürt Komitesi Temsilcisi ile Rete Jin (Kürt Kadın Dayanışma Ağı) temsilcileri birer konuşma gerçekleştirdi.

Ayrıca dünyaca ünlü filozof, hukukçu, sosyolog ve yazar John Holloway, Meksika’dan online katılarak Kürt Halk Önderi Öcalan ve kitabı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Abdullah Öcalan'ın öğretilerinin ezilen halkların kurtuluş umudu olduğunu belirten konuşmacılar, İmralı işkence sisteminin kırılması için daha fazla müdahale edilmesi gerektiğini vurguladı. Abdullah Öcalan'ın geliştirmiş olduğu paradigmanın Kuzey ve Doğu Suriye’de Demokratik Konfederal Sistem ile hayat bulduğu, kadın özgürlüğü, ekoloji ve radikal demokrasi kültürünün giderek toplumda yer edindiği bilgileri paylaşıldı.

Etkinlik, daha sonra Kürt ve İtalyan müzisyenler tarafından seslendirilen türküler ile sona erdi.