Marsilya‘da yüzlerce kişi tecride karşı yürüdü

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek ve Öcalan’ın sağlık, özgürlük ve güvenliği için alanlara çıkan yüzlerce Kürdistanlı, “Hepimiz Öcalan’ız” ve “Katil Erdoğan” sloganıyla yürüdü.

Fransa’nın Marsilya kenti ve çevresinde yaşayan yüzlerce Kürdistanlı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde devam eden ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek için Türkiye cezaevlerinde, Strasbourg’da ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven’in başlattığı süresiz ve dönüşümsüz açlık grevi eylemlerine dikkat çekmek amacıyla bir yürüyüş ve miting düzenledi.

Öğlen saatlerine doğru Canebière Meydan’ında toplanmaya başlayan kalabalık “Katil Erdoğan” , “Öcalan’a özgürlük” ve “Hepimiz Öcalan’ız” sloganı attı. Slogan ve konuşmaların ardından Öcalan’ın ve Leyla Güven’in büyük posterleri eşliğinde yürüyüşe geçen kitle, taşıdıkları değişik döviz ve pankartlarla Türk devletinin Rojava’ya dönük tasfiye politikalarını protesto etti.

Açlık grevi direnişlerinin selamlandığı eylemde Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) bir an önce açlık grevinde bulunan eylemcilerin talebini kabul ederek, İmralı’yı ziyaret etme çağrısında bulunuldu.

Binlerce bildirinin de dağıtıldığı eylemde, çevredeki insanları bilgilendirmek için ise sık sık Fransızca Türk devletinin Kürtleri katletmek istediğine vurgu yapıldı. Mitingin yapılacağı Vieux-Port meydanına varan kitle Kürdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Miting daha sonra konuşmalarla devam etti. Konuşmalarda, Avrupa’da yaşayan Kürdistanlıların Türk devletinin Rojava ve Kuzey Kürdistan’a dönük katliam girişimleri karşısında sessiz kalmayacakları ve bulundukları her alanda direnişi yükseltme çağrısında bulunuldu.

Miting konuşmaların sonra sona erdi.