Mahir ve Şengali Stockholm'de anıldı

Türk devletinin saldırıları sonucu şehit düşen Zeki Şengali (İsmail Özden) ve Atakan Mahir (İbrahim Çoban) İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Stockholm Demokratik Kürt Merkezi ve Amara Kürt Kadın Meclisi'nin düzenlediği anmada masanın ortasına  Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, sağ ve soluna da Mahir ve Şengali'nin resimleri yerleştirildi. Önlerine güller konuldu, mumlar yakıldı.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Ferah Bozcalı'nın Mahir ve Şengali'nin Kürt Halk ve Kürt Özgürlük Hareketi açısından taşıdıkları önemi ele alan bir konuşma yapmasından sonra devrim şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

Ardından Şengali ve Mahir'in yaşam ve mücadelesini yansıtan sinevizyon gösterimi yapıldı.

Siyasetci Rizgar Şoreş, Şengali'nin Êzidilere, Mahir'in Alevilere yönelik saldırı ve soykırımlara tepki gösterip Kürt Özgürlük Mücadelesi'ne katılarak Türk devletine yanıt verdiklerini ve mücadelenin en ön saflarında yer aldıklarını söyledi.

Mahir ve Şengali'nin tercih ve mücadelelerinin tüm Kürdistan ve ezilen halklar tarafından örnek alınması gerektiğinin altını çizen Şoreş, Rojava ve Kürdistan'da Kürt ve diğer ezilen halkların kazanımlarının şehitlerin kararlı mücadeleleri ve fedakarlıkları sonucu gerçekleştiğine vurgu yaptı.

Şengali ve Mahir'in yüce değerler uğruna Kürt ve Ortadoğu halklarının özgürleştirilmesi mücadelesinde yaşamlarını feda ettiklerini söyleyen Şoreş, tüm Kürdistanlılar ve dostlarına Şengali ve Mahir'in kararlılığıyla örgütlenmeleri ve mücadele içinde yer almaları çağrısı yaptı.

Katılımcıların şehitlerin anılarına yaptıkları konuşmalardan sonra etkinlik “Şehit Namırın” ve “Be Serok Jiyan nabe” sloganlarıyla son buldu.