Londra’dan 9 Ocak mesajı: İntikam kadın devrimi ile olacak

Londra’da bir araya gelen yüzlerce kişi Paris şehitleri için bir yürüyüş düzenleyerek, “İntikamımız kadın devrimi ile olacaktır” dedi.

Britanya Demokratik Güç Birliği, Londra Kadın Dayanışması, Kürt Halk Meclisleri’nin çağrısı ile  yüzlerce kişi Wood Green Kütüphanesi önünde bir araya gelerek Paris’te 9 Ocak 2013’te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez ve 23 Aralık 2022’de yine aynı kentte katledilen Emine Kara, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl için bir yürüyüş ve anma gerçekleştirdi.

Üzerinde Paris’te katledilen Kürtlerin fotoğraflarının yer aldığı “Tolhıldana me wê şoreşa jinê be” (İntikamımız kadın devrimi ile olacaktır” yazılı pankart taşıyan kitle, sık sık “Jin jiyan azadi”, “Şehid namiri”, “Terörist Türkiye”, “Kahrolsun faşizm”, “Kurdistan’a saldırılara karşı dur de”, “Sara, Rojbîn Ronahî”, “Bijî Serok Apo” sloganlar attı.  

Yürüyüş öncesi Paris şehitleri ile Rojava’da şehit düşen Ahmet Şoreş (Zeki Gürbüz) ve Fırat Newal (Özgür Namoğlu) şahsında tüm devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.  

Burada DGB, Kürt Halk Meclisi, Kadın Dayanışması ve enternasyonal gruplar adına konuşmalar yapıldı. Paris Katliamlarının kınandığı konuşmalarda Fransa’nın hakikati ‘devlet sırrı’ olarak açıklamamasına tepki gösterildi. Her iki katliamın da Türk devleti tarafından gerçekleştirildiği vurgulanırken, faili belli olan bu katliamların hesabı sorulana kadar mücadelenin süreceği vurgulandı.

Tüm saldırıların temelinde kapitalist moderniteye karşı kadın özgürlükçü düşüncenin halklaşması olduğunu ifade eden konuşmacılar, Ortadoğu barışının düşmanı olan Türk faşizmine karşı devletlerin tavır alması gerektiğini kaydetti. Fransa’nın Türk devletinin barbar politikalarına karşı tavır alarak bu utançtan kurtulması gerektiği ifade edilerek, “Kadın devrimi ile katliamların hesabı sorulacak” denildi.  

Konuşmaların ardından kitle kortej halinde Turnpike Line İstasyonu’na doğru yürüyüşe geçti.

Alkış ve sloganların yükseldiği yürüyüşe çevreden yoğun ilgi gösterildi.