Londra'da THKP/C MLSPB savaşçıları için anma

Medya Savunma Alanları’nda 16 Eylül’de yaşamını yitiren 4 THKP-C/MLSPB gerillası Londra’da anıldı.

Londra’da THKP-C/MLSPB gerillaları Fırat Yıldırım (Tamer Kasabalı), Umut Özsepet (Çayan Kızılbaş), Muhammed Tiril (Mahir Ernesto), Fırat Çaplık (Alper Koçer Çakas) anıldı. Kürt Toplum Merkezi’nde gerçekleşen anmaya Kürt Halk Meclisi, Halkın Devrimci Güçleri, Partizan ve birçok demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmada Londra Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Mehmet Oğuz bir konuşma yaparak, şehitlerin kendilerini hedeflerine daha sıkı bağladığına dikkat çekti.

'ZAFERE KADAR!'

THKP-C/MLSPB adına anmaya gönderilen mesajda ise şöyle denildi:

“Enternasyonal devrimciler olarak Türkiye’de, Kürdistan’da ve Ortadoğu’da dünya halklarının umudu olan enternasyonalizm fikrini yeniden filizlendiren şehitlerimiz Fırat Çaplık, Muhammed Tiril, Umut Özsepet, Fırat Yıldırım yoldaşlara ve daha nicelerine, bize böylesine mukaddes bir görevi ve sorumluluğu devrettikleri için minnettarız. Dünya halklarının bizlere taşıma onurunu verdikleri devrim ve sosyalizm bayrağını kendi cephemizde kanımızın son damlasına kadar dalgalandıracağız. Ta ki zafere kadar.”

'BU GELENEK BOYUN EĞMEZ'

Partizan adına yapılan konuşmada ise haksız savaşlar ve işgallerle milyonlarca insanın katledildiği, yerinden ve yurdundan edildiği bir sürecin yaşandığı vurgulandı. Konuşmada, "Emperyalistlerin uşağı faşist Türk devleti de efendilerinden aldığı icazetle Rojava’da Kürt ulusunun büyük bedeller sonucu oluşturduğu alanlara saldırmakta ve işgal etmekte" denildi. "Bu gelenek hiçbir dönem faşizme ve gericiliğe boyun eğmeyen bir gelenektir" vurgusunun yapıldığı konuşmada, şehitler anıldı.

'YOLUMUZU AYDINLATIYORLAR'

Kürt Halk Meclisi’nden Ali Poyraz ise özgürlük mücadelesinin Kürt ve enternasyonalist şehitlerin isimleri ile bugünlere geldiğini vurgulayarak, “Şehitlerimiz fedakârlığın, cesaretin ve kahramanlığın tarihidir. Faşizme karşı direnen mücadele eden uğrunda yaşamını yitiren şehitlerimiz, yolumuzu aydınlatan birer meşaledir. Enternasyonlist mücadelenin sembolleri olan bu yoldaşlarımızı bir kez daha saygıyla anıyoruz" dedi.