Londra'da protesto: Direniş zafer getirecek

Başkent Londra'da Kürtler, AKP-MHP iktidarının saldırılarını protesto etti, Avrupa ülkelerine seslendi. Eylemde direnişin zafer getireceği mesajı verildi.

AKP-MHP iktidarının işgalci ve soykırımcı saldırıları, Britanya’nın başkenti Londra’da her gün protesto ediliyor.

Merkezde bulunan 10 Downing Street Başbakanlık binası önünde toplanan halk, başta İngiliz devleti olmak üzere tüm Avrupa'ya, Kürt halkına yönelik saldırılara karşı tutum alma çağrısında bulundu.

'TERÖR DEVLETİ'

Kürt Kadın İnisiyatifi tarafından organize edilen eylemde, aralıksız olarak, “Katil Erdoğan", "Türk devleti terör devletidir", "İngiltere Türk devletini desteklemekten vazgeç", "Kürdistan'a faşist saldırıları durudurun” sloganları atıldı. İngilizce olarak hazırlanan ve Türk devletinin Kürt halkına yönelik soykırım saldırılarını anlatan broşürler de bölgede dağıtıldı.

AVRUPA'YA ÇAĞRI

Eylemde Kürt Kadın İnisiyatifi adına kısa bir konuşma yapan Elif Sarıcan, İngiliz devletinin Türkiye’nin en büyük silah tüccarı olduğunu söyleyerek, İngiltere’nin de elinin kanlı olduğu vurgusunda bulundu.

Britanya Kürt Halk Meclisi adına konuşan Ercan Akbal da Erdoğan ve Türk devleti faşizmine karşı direnişin zafer getireceğini belirtti.