Londra’da Dicle, Xelîl ve Dep anıldı

Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanlarına 6 Ocak 2017’de düzenlediği hava saldırısında şehit düşen Hüseyin Boyraz (Rubar Dicle), Nihat Ayaz (Xelil) ve Ahmet Kılıç (Murat Dep) Londra’da anıldı.

Londra Kürt Halk Meclisi, Türk devletinin hava saldırıları sonucu 6 Ocak 2017 yılında Medya Savunma Alanlarında şehit düşen PKK Merkez Komite üyesi Hüseyin Poyraz (Rubar Dicle), Nihat Ayaz (Xelil) ile Ahmet Kılıç’ı (Murat Dep) bir etkinlikle andı.

Haringey’deki Kurdish Community Center’da düzenlenen anmaya Boyraz ve Kılıç aileleri ve şehit aileleri de katıldı. Demokratik kitle örgütü temsilcileri ile yüzlerce kişinin katıldığı anma devrim ve demokrasi mücadelesi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Saygı duruşunun ardından Rubar Dicle ve arkadaşlarını konu alan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

‘ŞEHİTLER KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR’

Sinevizyon gösterimi ardından bir konuşma yapan Hüzeyin Poyraz’ın kardeşi ve mücadele arkadaşı Ali Poyraz, her üç devrimcinin mücadele süreçlerinin bir asır olduğunu söyledi.

Poyraz şöyle konuştu: “Sadece bizler için değil tabi ki. Biliyorsunuz heval Rubar ile 3 kardeşim şehit oldu bu mücadelede. Fakat böylesine mücadele içerisinde kök salmış eski arkadaşların şahadeti telafisi zor olan kayıptır. Biz şundan eminiz ki bu şehitler Haki Karer’in şahadetinden bu yana bu mücadeleyi sürdüren ilham kaynağı olan şehitlerimizdir, bundan sonra da öyle olacak. Şehitler bizim kırmızı çizgimizdir. Çünkü bugüne kadar yaratılan değerlerin esas emekçileri onlardır. Onlar da her ne kadar ölümsüzleşip yüreğimize bir kor gibi düşse de tıpkı bir yıldız gibi sürekli yol göstermeye devam edecekler.”

‘ASLA DİZ ÇÖKTÜREMEZLER’

Rubar Dicle ve yoldaşlarının ‘bir lokma bir hırka’ felsefesi ile derin bir yoldaşlığın sahibi olduklarını vurgulayan Poyraz, “Bizi sokaklarda katletmiş olabilirler. Zindanlara atarak işkence yapabilirler. Ancak asla bize diz çöktüremezler. AKP faşizmi Türkiyeli emekçileri, ötekileştirilenleri ve Kürt halkına karşı saldırılarını sürdürüyor. Ama şundan da emin olunmalı ki geçmişte olduğu gibi bugün de Kürt halkı ve devrimciler asla diz çökmedi, çökmeyecek. Faşizme boyun eğmeyen, diz çökmeyen insanlarımız bundan sonra da AKP-MHP faşizmine boyun eğmeyecek diz çökmeyecektir” erdi.

Anma, PKK Yürütme Komitesi üyesi Duran Kalkan’ın Rubar Dicle ve arkadaşları için yaptığı görüntülü konuşma izlendi.

Sık sık “Şehit namırın” sloganları atıldığı anma Hozan Sewder tarafından Kürtçe klamların yer aldığı dinleti ile sona erdi.