Londra’da ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük’ yürüyüşü

Londra’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yapılan kitlesel yürüyüşte, “Abdullah Öcalan’ın özgürlük Ortadoğu halklarının özgürlüğüdür” mesajı verildi.

Londra Kürt Halk Meclisi’nin çağrısı ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle yüzlerce kişi Haringey Civic Centre önünde bir araya geldi.

Yürüyüşe Göçmen İşçiler Kültür Derneği (Gik-Der) ve enternasyonal gruplar da destek verdi. Kurdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan etkinlikte, sık sık “Bijî Serok Apo”, “Kurdistan faşizme mezar olacak”, “Katil Erdoğan katil AKP”, “PKK halktır halk burada”, “Jin jiyan azadî” sloganları atıldı.

Civic Centre önünde bir araya gelen kitle, buradan kortej halinde üzerinde “Abdullah Öcalan’a özgürlük” yazılı pankart ile yürüyüşe geçti. Yürüyüş boyunca bildiriler dağıtılırken, çevreden eylemcilere yoğun ilgi gösterildi. Turnpike İstasyonu civarında ise bir provokasyon girişimine kitle sert tepki gösterirken, polis provokatörü uzaklaştırdı.

Yürüyüş, Haringey’deki KCC binasında sona ererken burada Kürt Halk Meclisi’nden Ercan Akbal bir konuşma yaptı. Akbal, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin  kabul edilemez bir noktaya vardığını ifade ederek, “Önder Apo özgürleşmeden Ortadoğu halkları özgürleşemez. Milyonlar Önder Apo etrafında kenetlenirken AKP-MHP faşist rejimi tecridi derinleştirdi. Kurdistan halkları bu yılı Önder Apo’ya özgürlük yılı olarak ilan etti. Newroz’da milyonlar ‘tecridi yıkacağız Önder Apo’yu özgürleştireceğiz’ şiarı ile buluştu. Bizler bu faşist rejimden hesap soracağız. Bu tekçi faşist rejime karşı 14 Mayıs’ta yapılacak olan seçimlerde Yeşil Sol Parti etrafında kenetleneceğiz ve bu rejimi mutlaka devireceğiz” dedi.

Etkinlik, alkış ve sloganlar eşliğinde sona erdi.