Livorno’da Heyva Sor resepsiyonuna yoğun ilgi

İtalya’nın Livorno kentindeki Heyva Sor a Kurdistanê (Kürdistan Kızılayı), 4’üncü kuruluş yıldönümünü kutladı.

Heyva Sor a Kurdistanê, Livorno kentinde bir resepsiyon verdi. Kürtler ve dostlarının katıldığı resepsiyonda, Heyva Sor’un dört yıllık faaliyetlerine ilişkin kısa bir sunum yapıldı

Resepsiyona Livorno Belediye Başkanı, Emniyet müdürleri, Göçmenler Dairesi sorumluları, Kürt İnformasyon Bürosu (UIKI) ve Kürdistan Komitesi adına temsilciler yer aldı.

İtalya’nın tanınmış karikatüristlerinden Zero Calcero, kutlamaya dayanışma amacıyla katılırken, Calcero’nun Rojava’ya ilişkin çizimleri büyük ilgi gördü. Kitaplardan elde edilen gelirler Heyva Sor’a bağışlandı.

Yüzlerce kişinin katıldığı kutlamada PYD sözcülerinden İbrahim Müslim, Heyva Sor a Kurdistanê Almanya temsilcilerinden Rıfat Akter, İtalyan sendika temsilcisi, Filistin-İtalya sorumlusu ve Kürdistan Komitesi’nin bir temsilcisi tarafından yapılan konuşmalarda insani yardım kuruluşunun önemine vurgu yapıldı.

Tüm konuşmacılar Leyla Güven öncülüğündeki açlık grevi eylemlerini de selamlayarak, ilgili kurumları bir an önce harekete geçmeye çağırdı.

Resepsiyonda ayrıca yeni bir projenin startı verildi. Heyva Sor a Kurdistanê Eşbaşkanı Alican Yıldız, Türk işgali nedeniyle Şehba’ya sığınmak zorunda kalan Efrînliler için bir klinik yapacaklarını bildirdi.