Limassol’da tek kişilik eylem

Kıbrıs’ın Limassol kentinde 4 Parça Kürdistan’daki soykırım, idam ve saldırıları protesto etmek amacıyla tek kişilik bir eylem gerçekleştirildi.

Tiyatro oyuncusu Murat Yıldız tarafından gerçekleştirilen tek kişilik eylemde idam, yıkılmış kentler, Cizre ve Sur’daki yıkımların fotoğrafları asıldı ve yazılar serildi.

Ayrıca eylem yerine asılan fotoğrafların önüne bir defter konularak, halkın düşüncesini yazması da rica edildi.

Elleri, gözleri bağlı olan oyuncu yıldız, ayrıca idama dikkat çekmek amacıyla bir ağaca da kendisi bağladı.

Eylemi gerçekleştiren tiyatro oyuncusu Murat Yıldız daha sonra ANF’ye yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: “Bugün Roboski'nin yıldönümü. Aradan geçen 7 yıla rağmen hukuki ve insani olarak katledilen bireylerin davasına herhangi bir cevap verilmemiştir.

Maalesef ki katliamlar Kürt halkına yönelik öncesinde de ve bugün de devam etmektedir.

Ne yazık ki 4 parça Kürdistan üzerine yoğun bir saldırı var. Türkiye'nin aktörlüğünü yaptığı saldırılarda Birleşmiş Milletler'in koruması altındaki Maxmur Kampı'na saldırılar düzenlenmekte. Aynı yoğunlukta Rojava'ya ve Bakur Kürdistan'ında faşizan ve insanlık dışı uygulamalarla saldırıyor. Aynı şekilde İran rejimi tarafından da Kürt halkına, insan hakları savunucularına, aktivistlere idam cezaları verilmekte. Bu konuda her Kürt bireyinin Kürdistan’daki acı ve baskıları dile getirmek için Alanlara, Sokaklara dökülmesi gerekiyor.

Hiçbir şey yapamıyorsalar bile kaldırımları işgal edebilirler.

Sur'dan Efrîn'e Efrîn'den Maxmur'a Cizre’ye kadar yaşanan bu acıları, katliamları dile getirmeliyiz.

İmralı'da tecrit altında olan Sayın Abdullah Öcalan için, bedenlerini açlığa yatıran Sayın Leyla Güven ve diğer arkadaşların durumu giderek ağırlaşıyor.

Bütün bu yaşananlara karşı duyarsız kalmamamız gerekiyor. Hep beraber sesimizi yükseltip bu duruma son verebiliriz.”