Lefkoşa'da işgal saldırıları protesto edildi

Kıbrıs Lefkoşa'da Kürtler ve dostları, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı yürüdü.

Kıbrıs'ın Lefkoşa kentinde Kürdistanlılar ve dostları, Avrupa Birliği ile Kıbrıs Parlamentosu'nun önünde Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti.

Kürtler ve dostları, Kıbrıs Kürt Halk Meclisinin çağrısı ile Lefkoşa'da bir araya geldi. Kıbrıs İçişleri Bakanlığı binasının yanında buluşan halk, buradan yürüyüşe başladı.

Eyleme Kürt halkının dostları yoğun ilgi gösterirken, Kıbrıs basını da eylemi yakından takip etti.

Eylemciler yürüyüş esnasında sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî HPG", "Bê Serok jiyan na be", "Bimre îxanet", "Bijî PKK, faşist TC", "Diktatör Erdoğan" sloganlarını attı.

PARLAMENTOYA DOSYA SUNULDU

Eylemciler önce Avrupa Birliği Parlamento temsilciliği önünde durarak işgal saldırılarını protesto etti. Burada Kıbrıs Kürt Halk Meclisine bağlı diplomasi üyeleri, hazırladıkları dosyayı yetkililere sundu. Yapılan kısa bir görüşmeden sonra, eylemciler Kıbrıs Parlamentosu'na doğru yürüyüşe geçti.

Parlamentonun önünde mitinge dönüşen eylemde Çerxa Şoreşê Marşı okundu. Parlamento Başkanı Yardımcısı eylemcileri kapıda karşıladı. Diplomasi üyeleri ile yaptığı görüşmede kendisine dosya sunuldu.

Başkan yardımcısı, "Kürdistan'da şu an yaşanan savaştan haberdarız. Yapmış olduğunuz bu eylemi değerli görüyoruz. En yakın zamanda özel bir gündem ile meclis yapımız bu konuyu görüşecektir" dedi.