Lavrio Gençlik ve Genç Kadın Meclisi ilan edildi

Yunanistan’ın Lavrio kentinde Gençlik ve Kadın meclisleri ilan edildi.

Lavrio kampında “Seri Hilde” hamlesi kapsamında bir araya gelen onlarca yurtsever genç, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağır tecridi ve Kürdistan’daki zulmü kırmanın tek yolu örgütlenerek kıracaklarını ve önümüzdeki süreçte gençliğin sürekli alanlarda olacağını belirterek Gençlik ve Kadın Meclislerini ilan etti.

Lavrio Gençli Meclisi adına yapılan konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecrit protesto edildi.

Meclis adına söz alan Soro Yıldız, Kürt kentlerinde yaşanan faşist talancı çetelerin bütün imkanlarını kullanmalarına rağmen Kürdistani iradeyi kıramadıklarına dikkat çekti.

Cizre, Sur ve Nusaybin’deki öz yönetim direnişlerine vurgu yapan Yıldız, “Yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren sivillerin ve devrim şehitlerinin intikamını alacak gün gelmiştir” dedi.

Özgürlüğün yolu mücadele etmekten geçeceğine değinen Yıldız, Bizler dün olduğu gibi Önderliğimizin izinde Berivanların, Agitlerin ve Mazlumların şiarıyla başlattığımız bu mücadeleye bağımlı kalacağımızın sözünü yineliyoruz. Bu temelde Kürt gençlerinin aktif rol amaları gerekmektedir. Hacı Lokman Birlik ve Taybet Anaların intikamı için gençlik inisiyatif almalı ve alanlarda olmalıdır diye belirtti.

Konuşmalardan sonra Lavrio Gençlik Meclisi, Genç Kadın meclisi ilan edildi.

Açıklamanın ardından ateşin etrafında sloganlar eşliğinde halay çekildi.