Kurdistan Gençlik Festivali start aldı

Avrupa sahasında Kürt gençleri tarafından organize edilen Kültür ve Spor Festivali, bu yıl “Kurdistan Gençlik Festivali” adı altında Freiburg şehrinde başladı.

Gençler, “Li Hemberî Qirkirina 100 Salê Bi Çanda Xwe, Xwe Bi Rêxistin Bike! (100 yıllık soykırıma karşı, kültürünle örgütlen!)" sloganı ile 20 Mayıs’ta Almanya’nın Freiburg kentinde yapacakları festivalin çalışmalarını aylardır sürdürüyordu.


Almanya, Hollanda, Fransa ve İsviçre gibi ülkelerden bir araya gelen binlerce genç, Kurdistan Gençlik Festivali’nde buluştu.

Festival gençlerin “Xwe Biparêze” pankartı ile festival sahasına doğru yürüyüş gerçekleştirmesi ile başladı. Sloganlarla sahneye doğru yürüyen gençler, “Bijî Serok APO” sloganını haykırdı.

Festival yürüyüşün ardından tüm Kurdistan Devrim Şehitleri anısına saygı duruşu ile devam etti.

Konuşma ve sanatçıların sahne alacağı program ise Kurdistan Gençliği adına Yusuf Amed ve Zekiye Nisebîn’in yapmış olduğu konuşma ile sürdürüldü. Amed, açıklamasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünü sağlama ve Kurdistan’daki gerillanın direnişinin sahiplenme çağrısında bulundu. Amed, konuşmasını gençlerin mücadeledeki rol ve misyonlarına dikkat çekerek sonlandırdı.

Şehitler Komitesi KOMAW adına ise Heval Salih açıklama yaptı. Festivalin Şehitler Ayı’nda olmasının ayrı bir önemi olduğuna değindi.

Konuşmaların ardından sahnede sanatçılar yer aldı.

Festival devam ediyor.