Kurdistan Gençlik Festivali sona erdi

Avrupa’nın birçok ülkesinden binlerce gencin katıldığı Kurdistan Gençlik Festivali’nde tecrit, savaş ve asimilasyon politikalarına karşı örgütlenme çağrısı yapıldı.

“Li Hemberî Qirkirina 100 Salê Bi Çanda Xwe, Xwe Bi Rêxistin Bike! (100 yıllık soykırıma karşı, kültürünle örgütlen!)" sloganı ile Almanya’nın Freiburg kentinde düzenlenen Kurdistan Gençlik Festivali sona erdi.

Almanya, Hollanda, Fransa ve İsviçre gibi ülkelerden bir araya gelen binlerce gencin bir araya geldiği festivalde, Osmanlı'dan bu yana Kürt halkı, kültürü ve sanatı üzerindeki baskılara dikkat çekildi. Ülkelerinden baskı ve savaş politikaları ile zor çıkarılan yada çıkmak zorunda kalan binlerce genç, savaş ve asimilasyon politikalarına tepki gösterdi. 

Gençler, "Türkiye’de yıllardır tutsak olan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik zulmün son bulmasının, aynı zamanda Ortadoğu’da süren asimilasyon ve baskı politikalarının da son bulması anlamına geldiğini dile getirdi.

Türk devletinin soykırım saldırıları karşısında Avrupa devletlerinin ikiyüzlü duruşuna da değinen gençler, en iyi yapabildikleri şeyin "kaygılıyız" şeklinde açıklamalarda bulunmaları olduğunu söyledi.

Kurdistan gençliği olarak ise tecrit, savaş ve asimilasyon politikalarına karşı örgütlenmenin elzem olduğu dile getirildi.