Kürtler her yerde Efrîn için ayakta!

Türk devletinin Efrîn'e dönük işgalci saldırıları Danimarka, İsviçre, Belçika, Avusturya'da protesto edildi.

KOPENHAG

Danimarka'da yaşayan Kürdistanlılar ve dostları, Türk devletinin Efrîn'e yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Rusya ve Amerika konsolosluğu önünde protesto mitingi düzenledi.

Kitle sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Efrîne” ve “Katil Erdoğan”, “Katil Trump”, “Katil Putin” sloganlarını attı.

Mitingde yapılan konuşmalarda, Türk devletinin Kürt halkının kazanımlarına barbarca saldırdığı vurgulandı. Kürdistanlılar, Efrîn’e yönelik saldırılar karşısında eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

LOZAN

İsviçre’nin Lozan kentinde bugün Türk devletinin Efrîn'e yönelik işgalci saldırısı Kürdistanlılar ve dostlarının katılımıyla gerçekleştirilen eylemle protesto edildi.

Lozan merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen yüzlerce kişi burada bir miting gerçekleştirdi. NCDK-S Lozan, PYD, HDK, Lozan Belediye Başkan Yardımcısı ve POP Parti temsilcisi adına yapılan konuşmalarda, Türk devletinin Kürt halkına savaş açtığı, AKP ve Erdoğan çetelerinin Kobanê yenilgisinin bir intikamını almaya çalıştığı belirtildi.

TİCİNO

İsviçre'nin Ticino Kantonu'nda bulunan Kürtler ve dostları sokağa çıkarak, Türk devletinin Efrîn saldırısını protesto etti.

Kantonun başkenti olan Bellinzona İstasyonu önünde Ticino Toplum Merkezi'nin çağrısıyla yüzlerce kişi bir araya geldi. Kürtler, HDK Avrupa bileşenleri ve Kürt dostlarının katıldığı gösteri istasyon meydanında başladı. Burada toplanan yüzlerce kişi, "Katil Erdoğan", "Efrîn yalnız değildir", Bijî YPG" sloganları atıldı. YPG, KCK bayrakları ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri açıldı.

Ticino Kürt Toplum Merkezi adına Recep Akkamış yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

"Bugün Arin Mirkanlar'ın ruhuyla Efrîn direniyor. Kobanê'de yaşanan direniş burada da devam ediyor. Herkes Kobanê direnişine destek sundu. Bugün de Efrîn'e destek sunma günüdür. Her yerde direnerek Efrîn'e destek sunmalıyız. Evlerimizde oturmayarak, Efrîn için sesimizi yükseltme zamanıdır."

Akkamış, bugüne kadar Kürtlerle birlikte olanların bugün sırtlarını döndüklerine de dikkat çekerek, "Kürtler bunun da hesabını soracaktır. Bedeli ne olursa olsun. Faşişt Türk devletini Efrîn'e yönelik saldırılarını durdurması için tüm dostlarımızla birlikte mücadeleye devam edeceğiz, yılmayacağız" dedi.

Daha sonra Kobanê Dayanışma Komitesi adına Francesco Bonsaver ve Ahmet Yaman birer konuşma yaptı. Konuşmalardan sonra İstsyon Meydanı'ndan Bellinzona merkezinde bulunan kilise önününe kadar bir yürüyüş düzenlendi. Atılan sloganlardan sonra yürüyüş sonlandırılırken, yarın saat 15.00'da Ticino Parlamentosu önündeki eyleme herkes davet edildi.

VİYANA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da Türk ordusunun Efrîn'e yönelik işgal saldırısını ve Avrupa ülkelerinin sessizliğini protesto için Eylemler ikinci gününde devam ediyor.

Parlamento önünde yapılan mitinge dondurucu soğuğa ragmen birçok yurtsever katılırken, Kürt dost kurumlarından destek katılımı oldu. Eyleme Viyana çevresinden de yurtseverler arabalarla akın etti.

Daha sonra Viyana'nın en işlek yerlerinden Stephansplatz Meydanı'na doğru yürüyüşe geçildi.

Önümüzdeki günlerde yapılacak eylemlere güçlü katılım çağrısı yapıldı.

Viyana önümüzdeki hafta yapılacak eylemlerle ilgili bilgiler şöyle:

Pazartesi günü Rus Büyükelçiliği önünde miting,

Salı günü Dışişleri Bakanlığı önünde,

Çarşamba günü Birleşmiş Milletler Viyana binası önünde,

Cuma günü Suriye 'Barış görüşmelerinin' yapıdığı bina önünde eylem,

Cumartesi günü Viyana Opera binası önünden Türk Konsolonsluğuna büyük yürüyüş yapılacak.

DEN HAAG

Hollanda’nın den Haag kentinde Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırıları bir eylemle protesto edildi. Hollanda Parlamentosu öünde bir araya gelin kitle oturma eylemi yapıyor.

GRAZ

Avusturya’nın Graz kentinde de Türk devletinin Efrîn saldırıları protesto edildi. Griesplatz’da sivil itaatsizlik eylemi düzenleyen kitle, sık sık slogan attı.

Eylemde yapılan konuşmada, Kürt halkının sonuna kadar direneceği, moralini bozmayacağı belirtildi.

ANVERS

Belçika’nın Anvers kentinde de Mecplein’de bir protesto eylemi düzenlendi. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı eylemde YPJ/YPG bayrakları ve pankartlar açan kitle, sık sık, “Biji berxwedana Efrîne”, “Diktatör Erdoğan” sloganları attı.