Kürt gençleri Öcalan için CPT önünde buluştu

Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve güvenliği için CPT binasında eylem düzenledi ve yetkililerle görüştü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, tehdit altında olan sağlığı ve güvenliği için CPT’nin görevini yerine getirmesini isteyen Jinên Ciwanên Azad ve Ciwanên Azad üyeleri, dün Strasbourg’da bulunan CPT binası önünde eylem düzenledi.

Kürt gençleri, binanın önünde bulunan tüm barikatları geçip, CPT binanın bahçesine kadar gitti. Gençler binanın önünü işgal ederek, CPT çalışanlarının mola vermesini engelledi. Gençleri durduramayan CPT yetkilileri, görüş talebini kabul etti. CPT’nin yetkilileriyle yaklaştık bir saatlik görüşme gerçekleştiren gençler, kaygılarını dile getirerek, CPT heyetinin hemen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmesini istedi.

CPT GÖREVİNDEN KAÇINIYOR

“CPT görevini yerine getirmemekte ısrarlı” diye Kürt gençleri, CPT’nin yaklaşımını kınadı.

Kürt gençleri, görüşmeyi olumsuz değerlendirerek, “CPT yine görevine yerine getirmeyecek” dedi. Görüşmede bilinen şeyleri tekrarlayan CPT yetkililerinin, "Öcalan’ın durumu iyi, korkmayın" söylemleri gençleri daha da kaygılandırdığını görüldü. CPT’nin bu yaklaşıma karşı gençler eylemlerini her gün büyüteceklerini belirtti.