Krasnodar Newrozu: Direnişi güçlendirelim 

Rusya Kranodar ve çevresinde yaşayan Kürtler, Newroz'u kutladı. Kutlamada direnişi büyütme çağrısında bulunuldu.

Rusya’nın Krasnodar kentinde ve çevre yerleşim alanlarında yaşayan Kürtler ve dostları, düzenledikleri bir etkinlikle Newroz'u kutladı. Çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte Kürt kurum temsilcilerinin yanı sıra farklı haklardan kurum temsilcileri de bulundu.

Krasnodar Kürt Kültür Otonomisi ve Adigey Kürt Kültür Derneğinin ortak düzenlediği etkinlik, Opera Palas Salonu'nda yapıldı. Kutlama Kürdistan şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu başladı.

'AÇLIK GREVCİLERİNİ DAHA FAZLA SAHİPLENMELİYİZ'

Saygı duruşu ardından Krasnodar Kürt Kültür Otonomisi Eşbaşkanı İşxan Ankisi, şöyle konuştu:

"Newroz direniştir. Newroz özgür yaşamdır. Newroz mücadeledir. Biz Kürtler için Newroz’un çok büyük bir anlamı var. Dolayısıyla mücadeleyi büyüterek Newroz’u kutlamamız gerek. Bizi iradesizleştirmek isteyen Türk devletine karşı halkımızın Newroz’da ortaya koyduğu kararlılık bizim mücadeleye daha güçlü katılmamızı sağlıyor. Özellikle açlık grevine katılan eylemcilere daha güçlü sahip çıkmamız için her birimizin bulunduğu yerde mücadeleye katılması gerek.” 

'KADINLARIN SESİ DAHA ÇOK ÇIKMALI'

Adigey Kürt Kültür Derneği Eşbaşkanı Sinem Broyeva ise kadınların yürüttüğü mücadeleye değindi. Broyeva, şunları söyledi:

"Kürt kadınlar öz kimlikleriyle yürüttüğü mücadele ile dünya kadınlarına büyük bir ilham kaynağı olmuştur. Önderliğimize karşı geliştirilen inkârcı politikalara karşı tüm kadınların daha çok sesini yükseltmesi gerek. Bizi var eden ve bize direnme gücü veren Önderliğimize karşı yürütülen bu saldırgan politikaları kadın gücüyle boşa çıkaracağız. Rusya’daki tüm kadınlar adına Önderliğimiz için açlık grevinde bulunan tüm başta kadınlar olmak üzere tüm eylemcileri selamlıyor ve onların bu haklı davalarında yanlarında olduğumuzu belirtmek istiyorum."

MÜZİKLE DEVAM ETTİ

Daha sonra farklı halklardan etkinliğe katılan misafirler de Kürt halkının Newroz’unu kutlayan konuşmalar yaptı. Konuşmaların ardından etkinlik müzik dinletisiyle devam etti. 

Sahneye şu isimler çıktı: Hozan Simar, Ersin, Roj Azad, Ahmed Baki, Berfin Mamedova, Beko ve Kamran Lezgiyev, Delil û Delila, Koma Zarokên Rojê, Koma Govendê a Kadoz ve Ermeni Sanatci Ramik Overtesyan.