Kopenhag ve Stuttgart’taki açlık grevleri 6. gününde

Danimarka’nın başkenti Kopenhag ve Almanya’nın Stuttgart kentinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevi 6’ıncı gününü geride bıraktı.

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kürdistanlıların geçtiğimiz hafta başlattıkları açlık grevi 6. gününe girdi.

Sabah saatlerinde meydandaki çadırda bir araya gelen Kürdistanlılar, saat 18.00’e kadar bildiriler dağıtarak ve konuşmalar yaparak Danimarka halkını Öcalan'a yönelik tecrit ve Türk devletinin gerçekleştirdiği katliam ve saldırılar hakkında bilgilendiriyor.

Akşam saatlerinde de Demokratik Kürt Toplum Merkezi lokalinde eylemlerini sürdürüyor.

Sık sık tecridi ve Türk devletini kınayan sloganlar atan eylemciler, Danimarka'da yaşayan tüm Kürdistanlılar ve dostlarına tecride karşı tutum almaları çağrıları yapıyor.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentindeki açlık grevi de 6’ıncıa gününde. Açlık grevini dün ise Freiburg’dan gelen 10 kişilik bir grup Heilborn grubundan devraldı. Stuttgart Marstallstraße’de devam eden açlık grevi her zamanki program ile devam ediyor.

Sabah erken saatlerde Stuttgart Marstallstraße’de açlık grevi çadırı tekrardan kuruldu. Daha sonra Freiburg grubu sloganlar eşliğinde çadıra girdi. Grup adına açlık grevinin anlam ve önemine ilişkin açıklama yapan Sait Öztürk, “Kendi irademizle bu eyleme katıldık ve Önderlik üzerindeki tecridi kırana kadar alanlarda olacağız” dedi.

Öztürk, Cumartesi günü Stuttgart’ta düzenlenecek yürüyüşte pankartları ile de yer alacaklarını vurguladı.

Türküler eşliğinde halay çeken eylemciler, eylemlerine gündüzleri Stuttgart Marstallstraße’de çadırda devam ederken geceleri ise Stuttgart Demokratik Kürt Toplum Merkezinde yapıyor. Heilborn grubundan açlık grevini Salı günü Freiburg grubu devralacak.