KONGRA-GEL: Paris’te şehitlerimizin sesi olalım

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı, 7 Ocak’ta Paris’te yapılacak yürüyüşe ilişkin yaptığı çağrıda “Türk devlet faşizmini protesto etmek ve Fransa hükümetinin sorumluluklarını yerine getirmesini istemek için Paris’te şehitlerimizin güçlü sesi olalım” dedi.

KONGRA-GEL Eşbaşkanlık Divanı yaptığı yazılı açıklamada, “Şehadetlerinin 10. yıl dönümünde Sara (Sakine), Rojbîn (Fidan) ve Ronahî (Leyla) arkadaşları saygı ve minnet ile anıyoruz. Faşist Erdoğan rejimini çökerterek anılarına yanıt olacağımızın sözünü yineliyoruz” ifadelerini kullandı.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Türk devlet faşizmi, Kürdistan Özgürlük Mücadelesinin öncü gücü olan Kadın Özgürlük Hareketi’nin öncü kadrolarını katlederek, Hareketimizi zayıflatacağını sanıyor. Bu amaçla 2. Paris katliamında da KCK Yürütme Konseyi Üyesi Evîn Goyî (Emine Kara) ile yanında bulunan Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl da katledildiler.

1.Paris katliamının MİT tarafından yapıldığına ilişkin birçok delil olmasına rağmen, katliamı planlayanlar açığa çıkarılmadı. Bu durum 2. Paris katliamının da yapılmasına zemin oldu.

Faşist Erdoğan hükümeti, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl’ın cenazelerinin karşılanması ve defin edilmesinde de halka yönelik her türlü şiddeti uygulayarak, katliamı planlayan ve yapan güç olduğunu açıkça gösterdi.

Hem Süleymaniye’de Evîn Goyî’yi hem de Muş ve Kars’ta Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl’ı karşılayan ve sahiplenen halkımızın tutumunu saygıyla selamlıyoruz. Halkımız şehitlerine sahip çıkarak, faşist devlete gerekli cevabı verdiler.

Yarın yani 7 Ocak günü Sara, Rojbîn ve Ronahî arkadaşların şehadetlerinin 10. yıl dönümü vesilesiyle Paris’te yapılacak yürüyüş ve miting ile 1. ve 2. Paris katliamları protesto edilecek. Fransa hükümetinden katliamları yapan Türk gladyosunun açığa çıkarılması istenecek.

Bu nedenle de yarın Paris’te halkımızın ve dostlarımızın vereceği mesaj çok güçlü olmalıdır. Türk devlet gladyosunun Avrupa’da Paris’in merkezinde halkımızın öncülerine yönelik yaptığı katliamları protesto etmek ve gerçek faillerin açığa çıkarılmasını istemek için halkımız ve dostlarımız yarın Paris’te olmalıdır.

Türk devlet faşizmini protesto etmek ve Fransa hükümetinin sorumluluklarını yerine getirmesini istemek için Paris’te şehitlerimizin güçlü sesi olalım.”