KON-MED, işgale karşı 8 Haziran’da ayağa kalkmaya çağırdı

Almanya Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), başta Efrîn olmak üzere Türk devletinin Kürdistan’daki işgallerine karşı Köln’de 8 Haziran’da yapılacak yürüyüşe çağrıda bulundu.

Türk devletinin Efrîn işgali, kent etrafına ördüğü utanç duvarı ile Güney Kürdistan’daki son işgal operasyonuna karşı Köln’de 8 Haziran günü bir yürüyüş düzenlenecek. Yürüyüş, saat 11.00’de Ebert Platz’da başlayacak.

Fed Med-NRW (Mezopotamya Özgür Toplum Federasyonu), Efrîn Platformu ( PYD, Maraş Girişimi, İç Anadolu Kürtleri Platformu-PKAN), Dersim Yeniden İnşa Kongresi, Güney ve Doğu Kürdistan temsilcilikleri, Mezopotamya İnançlar Birliği (FEDA, NAV-YÊK, CÎK), Almanya Kürt Kadınlar Birliği (YJK-E) , Devrimci Gençlik Hareketi ve Fed Med NRW Federasyon meclisleri ''Serî Hilde'' (Başkaldır) sloganı ile yürüyüşe öncülük ediyor.

KON-MED yaptığı yazılı çağrıda, “İstilacı TC Devleti'nin geçmişten beri Bakur’da uyguladığı ve günümüzde özellikle Efrîn’i işgal ederek yaptıkları talan, vahşet, göç ettirme politikasını Başur'da ve tüm Kürdistan'da daha açık ve vahşice sürdürmeye devam etmektedir” dedi.

Türk devletinin yayılmacı - istila politikasının karşı başta Kürt halkı olmak üzere tüm Ortadoğu’nun halklarını tehdit ettiğini kaydeden KON-MED, “Uzun bir süredir devam eden bu işgal tüm halklar için büyük bir katliam tehlikesini de beraberinde getirmektedir” diye ekledi.

Kürtlerin, işgali kabul etmemesi ve karşı çıkarak ayağa kalkması gerektiğini belirten KON-MED, Almanya’daki yürüyüşe seferberlik ruhuyla katılıma çağırdı.