Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

KON-MED: 1 Mayıs ruhuyla AKP-MHP iktidarına son verelim

KON-MED, "1 Mayıs'ın direniş ruhuyla faşist AKP-MHP iktidarına son verelim" dedi, Yeşil Sol Parti'ye oy vermeye çağırdı.

Almanya Kurdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED), 1 Mayıs'a ilişkin yazılı açıklama yaptı.

1 Mayıs'ın kutlandığı açıklamada, "Bu 1 Mayıs'ı da kapitalist sistemin yol açtığı ve daha da derinleşen sorun ve tahribatlar ile karşılıyoruz. Yine uluslararası tekeller kârlarını en üst boyuta çıkarırken, işçi hakları, sosyal haklar, eşitlik, demokrasi ve doğanın tahrip edildiğine tanıklık ediyoruz" denildi.

'YEŞİL SOL'A OY VERELİM, DİRENİŞİ BÜYÜTELİM'

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"Türkiye ve Kuzey Kurdistan'da da AKP-MHP faşist ve kapitalist rejimin eliyle bu tahribat devam ettirilmektedir. Faşist ve rantçı politikalar nedeniyle zenginler giderek zenginleşirken, işçi sınıfı bir parça kuru ekmeğe muhtaç hale getirilmiştir.

Kürt halkı üzerinde yürütülen inkâr ve imha politikaları ise Kuzey Kurdistan'da yaşamı çok daha zorlu bir hale getirmiş, Kürt halkını varlık ve yokluk savaşı ile yüz yüze bırakmıştır. Böylesi bir durumda özgürlükçü ve demokratik halkların mücadele etme dışında bir seçeneği kalmamıştır.

Böylesi kritik bir dönemde 14 Mayıs seçimleri yapılacaktır. Bu seçim rantçı ve faşist AKP-MHP iktidarının son seçimi olmalıdır. Bu seçim Kürt halkı ve işçi sınıfı başta olmak üzere AKP-MHP iktidarından hesap sorma seçimi olmalıdır. Bu temelde halkalarımız sandığa gitmeli ve Yeşil Sol Parti’ye oy vererek rantçı ve faşist düzene son vermelidirler.

 Eşitsizliğe, sömürüye, savaşlara ve baskılara karşı mücadele birliğini büyütme zamanıdır.

 AKP-MHP faşist blokuna karşı ortak mücadele yürüterek, alanlara akarak kapitalist moderniteye karşı tek yumruk olmalıyız. Bulunduğumuz her yerde ve her zaman birleşerek tecride, faşizme karşı özgürlük direnişini yükseltmeliyiz.
Bu vesile ile başta Almanya olmak üzere Avrupa'da yaşayan halklarımıza kapitalist sisteme ve onun faşist rejimi olan AKP-MHP iktidarına karşı mücadeleyi büyütme çağrısında bulunuyoruz. Almanya’da yapılacak eylemlerde bütün Kürt halkını ve dostlarını işçi sınıfının sesi olmaya davet ediyoruz."

 

YanıtlaYönlendir