KOMAW'dan Kurban Bayramı mesajı

Kürt halkının ve İslam aleminin Kurban Bayramını kutlayan KOMAW, “İslam hukukunda zulüm edenlerle her türlü işbirliği haramdır” diyerek, İslam toplumunun Türk devletinin hukuksuzluklarına ses çıkarmasını istedi.

KURBAN BAYRAMI

Şehit Aileleri Derneği KOMAW, Kürt halkının ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutlayan bir mesaj yayımladı. Mesajda şu ifadeler yer aldı:

Başta Kürt halkı ve Önder Apo ile şehit ailelerinin, demokrasi ve özgürlük için mücadele eden herkesin, ezilen halkların ve İslam aleminin Kurban Bayramı’nı kutluyor, bu bayramın barışa ve huzura vesile olmasını diliyoruz.

Her halk gibi Kürtler de bu bayramı barışçıl, huzurlu ve demokratik bir ortamda sevdikleri, akrabaları, komşuları ile kutlamak ister. Herkesin doğal hakkı olduğu gibi kuşkusuz Kürtlerin de en doğal hakkıdır. Fakat Türk devleti, tüm İslam halkları için kutsal ve önemli bir bayramı olarak kabul edilen bu günlerde bile tüm bu değerleri ayaklar altına alıyor, özellikle Kürt halkına yönelik katliam, baskı ve imha poltikalarından zerre kadar hız kesmiyor.

Biz Kürtler, TC devletinin bu barbar politikalarına aşinayız. Ama kendilerine İslam diyen, İslam hükümlerini kabul eden, her türlü hukuksuzluğu ret eden, en azından kendi anayasalarında kabul eden bu İslam devletlerinin TC devleti ile işbirliği yapması, bu hukuksuzluğa ses çıkarması bizleri düşündürüyor ve üzüyor.

İslam hukukunda zulüm edenlerle ister siyasi ister ekonomik her türlü işbirliği haramdır. Tüm islam devletleri, TC devletinin bu katliam ve imha politikalarına, hiç olmazsa böyle kutsal günlerde karşı çıkmalarını bekliyoruz.

Biz Kürtler, özgür bir ülkede bayramları kutlamayı arzu ederiz. Kuşkusuz umutluyuz. Tekrar Önderimiz Apo ile tüm halkımızın ve şehit ailelerimizin bayramını kutluyor, gelecekte bu bayramları özgür ve demokratik Kurdistan’da kutlamayı temenni ediyor ve inanıyoruz.