KOMAW: Öcalan için derhal harekete geçilmeli

KOMAW, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve güvenliğine ilişkin endişelere dikkat çekerek, "Önderliğimiz bizim en hassas noktamız ve ölümüne bağlı olduğumuz kırmızı çizgimizdir" dedi.

Avrupa Şehit ve Kayıp Aileleri Kurumu (KOMAW), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlığı ve güvenliğinden endişe duyulmasına ilişkin, bugün yazılı açıklama yaptı.

Öcalan'ın insanlık dışı koşullarda, tecrit altında tutulduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu şartların, 'Çözüm Süreci'nin AKP tarafından bitirilmesiyle derinleştirildiği vurgulandı.

'KIYAMETİ KOPARIRIZ!'

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Son günlerde Önderliğimizin yaşamına ve sağlığına ilişkin AKP-MHP özel savaş medyası eliyle spekülatif, kirli haberler yayımlamaktadır. Kirli medyada yayımlanan kirli haberler özel savaş sürecinde en ağır bedeller ödeyen, çocuklarını ve yakınlarını savaşta kaybeden şehit ve kayıp aileleri ve Kürt halkında ciddi bir kaygı ve kuşku uyandırmaktadır. Önderliğimiz bizim varlığımız ve özgür yaşam gerekçemizdir. Bu nedenle Önderliğimiz bizim en hassas noktamız ve ölümüne bağlı olduğumuz kırmızı çizgimizdir. Halkımızın sinir uçlarına dokunma asla kabul edilemez; vahim bir durumdur. Önderliğimize yönelik en ufak bir saldırı karşısında şehit aileleri kıyameti koparacak ve analarımız gözyaşlarıyla bile sizi boğacaktır!

ULUSLARARASI KURUMLARA VE HALKA ÇAĞRI

Önderliğimizin sağlığı ve güvenliğine yönelik kamuoyunda çıkan haberlerin doğru olup olmadığı noktasında net bir bilgi tez elden açıklanmalıdır. Bursa Cumhuriyet Savcılığının üstünkörü yaptığı açıklama inandırıcı, yeterli ve tatmin edici olmaktan uzaktır. Tekrar belirtiyoruz, derhal Türk devleti ve AKP/Saray faşist rejimi doğru bir bilgilendirmeyi yapmalıdır. Avrupa Konseyinin bir kurumu olan CPT'nin ve Avrupa ülkelerinin, Türkiye'de gelişen faşist dikta rejimine sessiz kalmaları, ortak anlaşmalar imzaları kaygı ve endişe vericidir. Politik ve ekonomik çıkarlara kurban edilen insan haklarını bu kurumlara tekrar hatırlatmak durumundayız."

Açıklamada, Öcalan etrafında kenetlenme ve kesintisiz direniş ruhu ile eylemlere katılma çağrısında bulunuldu.

REQA SELAMLANDI

KOMAW'ın açıklamasında, Kerkük'e dönük işgalci saldırıya ve Barzani cephesinin kaçışına dikkat çekilerek, Reqa'nın özgürleştirilmesi de selamlandı.