Komalên Ciwan: 'Seri Hilde' ruhuyla Paris'e akın edelim!

Komalên Ciwan, üç devrimci Kürt kadının katledilmesinin yıl dönümünde Paris'teki yürüyüşe çağırdı.

Komalên Ciwan Koordinasyonu, yıl dönümü yaklaşan Paris Katliamı'na ve 6 Ocak'taki yürüyüşe ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'ÖNDERLİĞİMİZ VE MÜCADELE HEDEFLENDİ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Paris’te üç devrimci kadın  yoldaşımızın hain bir komplo ile katledilmesinin 5. yılına girdik. 9 Ocak 2013'te uluslararası komplonun devamı olan bu katliamla, devrimci kadın yoldaşlarımızın şahsında partimiz, Önderliğimiz ve halkımızın özgürlük mücadelesi hedeflenmiştir. 

T.C bulduğu her fırsatta komplocu ve katliamcı yüzünü gösteren, tüm varlık gerekçesini Kürtlerin özgürlük mücadelesinin imhası ve tasfiyesine bağlamış olan korkak ve kalleş bir rejim karekterine dönüşmüştür. Faşist TC devletinin bizzat planladığı MİT'in tetikçisi tarafından partimizin kurucularından Sakine Cansız arkadaş bilinçli bir şekilde hedeflenmiştir. Bu katliam komplonun birer parçası olan Avrupa devletlerinin gözetiminde yapılmıştı. Katledilen devrimci kadın yoldaşlarımız bilinçli seçilmiştir. Önderliğimiz 'bu katliam Sakine Cansız arkadaş şahsında doğrudan bana karşı yapılmıştır' diyerek aslında bu katliamın hedefinin Kürt Halk Önderliği olduğunu ortaya koymuştur. Yine Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez arkadaş TC faşizmininin saldırılarından dolayı Avrupa'ya göç etmiş yursever Kürt ailelerinden gelen ve neredeyse tüm yaşamlarını TC faşizmine karşı mücadele ile geçirmiş onurlu devrimcilerdir. Devrimci kadınlara yapılan bu saldırı faşist TC'nin çökertme planının bir parçasıdır. Gerilla ve halkımızın destansı direnişi ile amaçları boşa çıkarılmıştır.

T.C  faşist sömürgeci sistemi kaybetmiş, özgür kadın kimliği bir kez daha kazanmıştır. Özgürlük kazanmıştır. 

'TÜM GENÇLİK PARİS'E AKMALI, AKP-MHP'DEN HESAP SORMALI'

Geçen 5 yıllık süreçte partimiz, yurtsever halkımız ve Apocu gençlik bu katliamın hesabını sormak için büyük bir mücadele yürütmüş, TC faşizmine tüm mücadele alanlarında büyük darbeler vurulmuştur. Hiç kuşkusuz bu yoldaşlarımızın intikamları için faşizm yerle yeksan oluncaya kadar her yer mücadele alanı olacaktır. Mücadele yükseltilecek, faşizm SERİ HILDE ruhuyla yenilgiye uğratılacaktır. Bunun için Komalên Ciwan olarak  tüm gençliği 9 Ocak katliamına karşı Paris’te yapılacak olan yürüyüş eylemine kitlesel bir şekilde katılmaya çağırıyoruz. Apocu gençlik hareketi olarak diyoruz ki; tüm gençlik kesimleri özellikle de Avrupa'da yaşayan ve mücadele eden gençler ve genç kadınlar, Paris katliamının hesabını AKP-MHP faşist sömürgeci sisteminden Saralar'ın direniş ruhunu esas alarak sormalıdır. Bir an bile tereddüt edilmemeli ve alanlara akın edilmelidir."